Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Benkovačke djevojčice postale mažoretkinje

17.07.2011. 22:00
Benkovačke djevojčice postale mažoretkinje


Benkovačke mažoretkinje proteklog su petka održale prvi nastup na Trgu domovinske zahvalnosti u Benkovcu. Djevojčice u dobi između 4 i 18 godina, podijeljene u tri grupe prema uzrastu, svojim su nastupom oduševile mnogobrojnu publiku koja ih je došla podržati.
Prve su nastupile najmlađe predkadetkinje, nakon njih kadetkinje te naposljetku seniorke i juniorke. Ukupno njih četrdesetak, od šezdeset koliko ih ima, pokazalo je svoje umijeće, stečeno u relativno kratko vrijeme treniranja.
Kako ističe njihova trenerica, Ana Šarin, u manje od pet mjeseci treniranja, djevojčice su naučile mnogo toga te pokazale izuzetan trud i volju. Šarin je zadovoljna nastupom na Trgu, te ističe kako ima još mnogo planova s mladim benkovačkim mažoretkinjama.
– S obzirom da nam je ovo danas bio prvi nastup, prezadovoljna sam s djevojčicama koje su i inače jako marljive, tako da očekujem da je ovo samo početak te da će vrlo brzo one početi nastupati i izvan Benkovca. Na jesen planiramo više nastupa, a s djevojčicama ću osim plesa, pokušati uvježbavati i neke dječje predstave, istaknula je Šarin, dodavši kako im je u planu uskoro Benkovačke mažoretkinje uvrstiti u Hrvatski mažoret savez.
Pokretanjem mažoretkinja obogaćena je inače siromašna ponuda izvannastavnih aktivnosti koje su nude djevojčicama u Benkovcu. Dok su dječaci u mogućnosti birati između više sportova, djevojčice se dosad gotovo nisu imale priliku baviti nečim ovako ženstvenim, pa će se zasigurno povećati ova brojka od 60 članica koliko ih zasad ima.


Josipa najmlađa mažoretkinja


Benkovačke mažoretkinje osnovane su u veljači ove godine, treniraju 2 do 3 puta mjesečno u benkovačkom Domu kulture, a najmlađa među njima ima tek četiri godine. Najmlađa mažoretkinja u Benkovcu zove se Josipa, a unatoč tome što je tako mlada, ne odustaje od svoje želje da se bavi mažoret plesom. Devetogodišnja sestra Anđela trenira zajedno s njom i brine za nju na treninzima.
– Trenirat ću i kada budem velika jer želim uvijek biti mažoretkinja, kazala je četverogodišnja Josipa.