Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Marčinković potpisao za Cibonu

17.07.2011. 22:00
Marčinković potpisao za Cibonu


Pavle Marčinković potpisao je trogodišnji ugovor s Cibonom, objavio je zagrebački klub na svojim službenim internet stranicama. 22-godišnji zadarski košarkaš tako se i službeno upisao na dugačku listu igrača poniklih u KK Zadar, koji su u određenom trenutku karijeru odlučiti nastaviti u glavnom gradu, najčešće baš u Ciboni.
Iako do komentara samog igrača proteklih dana nismo uspjeli doći, nije teško naslutiti da je razlog manje-više isti kao u većini prethodnih slučajeva. Cibona je u odnosu na Zadar stepenica više i to je činjenica, koju je i u boljim vremenima zadarskog kluba bilo teško osporiti, a kamoli sada, kada se nalazi u problemima sa milijunskim dugovima. A ta je činjenica za profesionalnog sportaša, kojemu je košarka život, važnija od ljubavi prema matičnom klubu. Svatko o tome može imati svoje mišljenje, no nitko nikome nema pravo zamjerati i tu je svakoj priči kraj. Nakon četiri sezone u prvoj momčadi Zadra, od kojih je posljednja bila prva u kojoj je igrao značajniju ulogu, Marčinković je odlučio promijeniti sredinu, a je li napravio pravi potez pokazat će vrijeme, odnosno njegov daljnji košarkaški razvoj.
Što se Zadra pak tiče, ostao je bez jednog od igrača koje je htio zadržati za sljedeću sezonu. Nije da nema drugih rješenja na krilnoj poziciji, ali činjenica je da nije uspio u onome što je htio. Sada treba napraviti sve da se to ne ponovi u slučaju ostalih igrača, koje želi zadržati. Prije svih Ivu Ivanova, koji bi trebao biti jedan od nositelja igre sljedeće sezone, te Marka Ramljaka, mladog reprezentativca, koji bi trebao imati veliku minutažu zbog pravila da jedan igrač rođen 1992. ili mlađi mora cijelo vrijeme biti na parketu. Obojici je ugovor istekao, klub im je odlučio ponuditi nove, no još uvijek ništa nije dogovoreno. Kada će biti, nije poznato, no vrijeme polako prolazi, a malo je vjerojatno da obojica na stolu imaju samo ponudu Zadra.
Aleš Pipan, trener, koji također tek treba potpisati jednogodišnji ugovor, nije djelovao previše zabrinuto kada je govorio o momčadi, koju će 15. kolovoza upoznati na početku priprema. Ipak, svjestan je i on da se A-1 ligom sljedeće sezone neće moći tek tako prošetati. Trebat će složiti solidnu momčad, a to je posao koji njega i Branka Skroču, sportskog direktora, tek očekuje.