Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najbolji šokolari 2011. Mira Kosović i Igor Gulan

17.07.2011. 22:00
Najbolji šokolari 2011. Mira Kosović i Igor Gulan


Mira Kosović iz Nina i Igor Gulan iz Zadra najbolji su šokolari Zadarske županije. Tako je nakon zahtjevnog i odgovornog posla kušanja pod budnim okom delegata Marijana Tomca odlučio stručni žiri u sastavu Ante Kolega, predsjednik, te članovi Nedjeljko Jusup, Gordan Kurtović i Tonći Šalov. U konkurenciji od 22 domicilna šokolara iz Nina, prvo je mjesto osvojila Mira Kosović, drugo mjesto pripalo je Ivanu Stuliću, a treće Josipu Stuliću. Među 32 “furešta” šokolara iz Ninskih Stanova, Grba, Žerave, Privlake, Vira, Vrsi, Poljica, Zadra, Poličnika, Ljupča, Zagreba i Sv. Ivana Zeline prvo mjesto osvojio je Igor Gulan iz Zadra. Drugo mjesto pripalo je Stipi Budiji iz Vira, dok su treće mjesto zajednički podijelili Jure Budija iz Vira i Zdravko Svornik iz Sv. Ivana Zeline.
Prve nagrade, originalne šokoloreznice pobjednicima je na prigodan način na ljetnoj pozornici pored predromaničke crkvice sv. Križa uručio predsjednik žirija Ante Kolega, dok je drugoplasiranim i trećeplasiranima iz obje skupine udijelio visokokvalitetne pladnjeve za posluživanje šokola i prigodni set čaša za vino koje se poslužuje uz šokol.
Bogati nedjeljni program započeo je dobrodošlicom ljupkih ninskih djevojaka u ninskim narodnim nošnjama, koje su na ulazu u Nin gostima nudile fritule, kroštule i suhe smokve. Feštu je službeno otvorila državna tajnica i izaslanica ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja RH Petra Čobankovića Vedrana Duvnjak. Od početka do kraja uspješno su je vodile Vlatka Vučić Marasović i Lana Marinković, a u zabavno-pučkom programu nastupili su mladi ninski tamburaši, članovi KUD-a “Branimir”, ninski cvitaraš Ivan Grbić i cvitaraš iz Šibenika Dane Jurić, diplar Mile Nimac iz Ravnih kotara, KUD-ovi “Gradina” iz Polače, “Debeljak” iz Debeljaka, “Kukljica” iz Kukljice, “Privlaka” iz Privlake, “Sv. Mihovil” iz Vrsi te grupa “Dalmatiko” iz Zadra. Po proglašenju uslijedila je degustacija, a mlade ninske animatorice su na stolove ispred bine te na stolove na Višeslavovom trgu servirale za ovu prigodu pripremljeni i izrezani natjecateljski šokol.
Čuvena ninska delicija planula je za trenutak i to na veselje i radost brojnih Ninjana te pridošlih Zadrana, Privlačana, Grbljana, Zatonjana, Virana i drugih te brojnih domaćih i stranih gostiju koji upravo ljetuju na širem ninskom području.