Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjedom otvorili košarkaško igralište

17.07.2011. 22:00
Pobjedom otvorili košarkaško igralište


Učenici su nas iz dana u dan pitali za koševe, jer su mnogi od njih, osim za nogomet zainteresirani i za košarku. Udovoljili smo njihovim zahtjevima i postavili dva koša, kazao je Ivan Čular
Igralište ispred OŠ Šime Budinića odnedavno je, na radost brojnih učenika, osim za nogomet prilagođeno i za košarku. Na ovom su igralištu, koje je do sada bilo isključivo nogometno, postavljeni koševi i to na inicijativu tamošnjih učenika.
Stoga je upravo u povodu otvorenja ovog košarkaškog igrališta ovih dana na novom terenu odigrana prijateljska košarkaška utakmica između profesora OŠ Šime Budinića i Strukovne škole Vice Vlatkovića. Tako su u sastavu ekipe OŠ Šime Budinića nastupili Boris Banić, Ivica Ivić, Ivan Čular, Rajko Vidaković, Josip Debak, dok su ekipu Strukovne škole Vice Vlatkovića predstavili Tihomir Tomčić, Mladen Pilipović, Ante Džaja, Tomislav Grbin i Stojan Vujnović. Pobjedu je ovaj put odnijela ekipa OŠ Šime Budinića i to konačnim rezultatom 74:60 za domaćine. Doznajemo to u razgovoru s Ivanom Čularom, ravnateljem OŠ Šime Budinića, koji navodi kako su učenici i opravdali svoje zahtjeve, jer od kada su postavljeni koševi igralište je svaku večer zauzeto.
– Učenici su nas iz dana u dan pitali za koševe, jer su mnogi od njih, osim za nogomet zainteresirani i za košarku. Udovoljili smo njihovim zahtjevima i postavili dva koša, koji su nas zajedno s konstrukcijama i radovima koštali oko 10 tisuća kuna, a financirali smo ih i postavili sami uz mali financijsku podršku Grada, kazao je Čular, dodavši kako se ovo igralište koristi u redovitoj nastavi, ali i izvan nastave, odnosno između dvije smjene. Igralište se, naravno, koristi i sada, tijekom ljeta i to najčešće u večernjim satima gdje je, zahvaljujući reflektorima, moguće rekreirati se do kasno u noć. Osim učenika ove škole, pristup igralištu dopušten je svima ostalima, tako da su se ovom novitetu na Voštarnici obradovali mnogi. Ravnatelj ističe kako je u planu škole da do početka sljedeće školske godine omoguće učenicima i korištenje odbojkaškog i teniskog igrališta, čime bi igralište uistinu postalo višenamjensko. Čular također navodi kako se nada da ovi novi sadržaji neće biti meta vandala, a siguran je da će ih od toga zaštiti i videonadzor koji je nedavno postavljen u tamošnjem školskom dvorištu.