Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vlajternativa nema alternative

17.07.2011. 22:00
Vlajternativa nema alternative


Mlade generacije vlaja su otvorene rock glazbi i, na naše oduševljenje, ne slijede trendove slušanja narodne ili folk glazbe, rekli su frontmani Zinedin Zidana
U dvorištu benkovačke Gradske knjižnice protekle je subote održana Vlajternativa, prva rock manifestacija takve vrste u Benkovcu. Pred mnogobrojnom publikom, prvi su nastupili sastav Zinedin Zidan, nakon njih popularni Sexymotherfuckersi, zatim Đubrivo, Krešo i Kisele Kiše, a najavljivani bend Crasso de Odio otkazao je nastup zbog ozljede basista.
Benkovčane su svojom izvrsnom svirkom oko 22 sata „zapalili” momci iz sastava Zinedin Zidan, koji se u Benkovac planiraju vratiti i dogodine.
– U našim pjesmama prenosimo samo pozitivne poruke, a upravo na takvu pozitivnu atmosferu naišli smo ovdje u Benkovcu. Digli smo publiku na noge, ali to kako čujemo i nije bilo tako teško budući da je Benkovac grad rockera, istaknuli su Dean Dergić i Vjeran Mišurac, koji su kažu, obojica frontmani sastava Zinedin Zidan. Dergić i Mišurac kažu kako budućnost Benkovca vide u mladima koju su organizirajući ovakvu manifestaciju pokazali da mogu i svojim idejama učiniti život u Benkovcu zanimljivijim.
– Vlajternativa nema alternative, ovo se mora nastaviti i dogodine biti još bolje. Mlade generacije vlaja su otvorene rock glazbi i, na naše oduševljenje, ne slijede trendove slušanja narodne ili folk glazbe koja je u cijeloj Hrvatskoj sve popularnija, pogotovo među mlađim generacijama, ističu Dergić i Mišurac. Pjesme benda Zinedin Zidan uglavnom su humorističnog sadržaja, u regaee/ska/funk stilu, što je pridonijelo stvaranju izvrsne atmosfere na prvoj rock večeri u Benkovcu.
Vlajternativa festival pomogli su Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca, ali bez energije i upornosti benkovačkih rockera između 15 i 55 godina, koji su pomagali u organizaciji ovog događanja, Vlajternativa bi vrlo vjerojatno ostala samo na ideji. Dalmatinski hop-cup, regaee/ska/funk, punk i alternativni rock svakako su obogatili sezonska događanja u Benkovcu kojih ovog ljeta ima najviše dosad. Ipak Vlajternativa je originalna i posve nova ideja, koja bi se, sudeći po oduševljenim ovacijama publike i zvucima rocka koji su odzvanjali Benkovcem protekle subote, mogla pretvoriti u tradiciju.