Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Dosadašnji ravnatelj javit će se na natječaj

Autor: Ante Rogić

17.07.2013. 22:00
Dosadašnji ravnatelj javit će se na natječaj

Foto: Arif SITNICA



Natječaj je raspisan prije nekoliko dana. Javit ću se na natječaj, a ne znam je li stiglo, odnosno hoće li biti još prijava. U svakom slučaju, sve je napravljeno po zakonu, kaže ravnatelj Grubić koji je i sam u iščekivanju preseljenja Znanstvene u nove prostore


Dok se čeka početak gradnje Novog kampusa Sveučilišta u Zadru, odnosno prve faze u kojoj će biti građena nova zgrada sveučilišne knjižnice, a u kojoj će biti smješten i fond Znanstvene knjižnice, raspisan je natječaj za ravnatelja Znanstvene knjižnice.
U proteklom mandatu najstariju zadarsku knjižnicu vodio je mr. sc. Miro Grubić, koji je na tom mjestu naslijedio Milenku Bukvić. Ona se povukla iz osobnih razloga, a Upravno vijeće se potom odlučilo za Grubića. Isto Vijeće je ovih dana raspisalo natječaj u kojem se traži pet godina iskustva u knjižničarskoj struci, a mora se podastrijeti i program za razdoblje od četiri godine. Dosadašnji ravnatelj nam je potvrdio kako će se javiti na natječaj.
– Natječaj je raspisan prije nekoliko dana. Javit ću se na natječaj, a ne znam je li stiglo, odnosno hoće li biti još prijava. U svakom slučaju, sve je napravljeno po zakonu, kaže ravnatelj Grubić koji je i sam u iščekivanju preseljenja u nove prostore. Naime, Znanstvena knjižnica sa svojim je fondom u kritičnoj situaciji i prostora doslovno više nema.