Naplaćeno 14.030 kuna zbog prekršaja na moru

Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Akcija pojačanog nadzora pomorskog prometa "Sigurnost na  moru 2015" provedena je na šibenskom i zadarskom području nadzora  sigurnosti plovidbe u četvrtak.

Četiri plovila zadarske Kapetanije i dva službena plovila šibenske Kapetanije na moru su patrolirali svega tri sata,  od 10 do 13 sati, rezultat  kojih su 33 zapisnika temeljem obavljenih inspekcijskih nadzora. Na zadarskom području u prekršaju je zatečeno devet vozila, a vozači su zaradili prekršajne naloge. Četiri od njih devet izdana su zbog jednog od  najopasnijih prekršaja na moru, a to je plovidba brzinom većom od dopuštene, tj. glisiranje. Naime, ovog ljeta već je zabilježeno nekoliko susreta glisera i kupača u kojima deblji kraj uvijek izvuku kupači.

Djelatnici šibenske Kapetanije  napravili su šest zapisnika o obavljenom inspekcijskom nadzoru, izdali su pet prekršajnih naloga od čega su  četiri prekršajna naloga zbog glisiranja, a podnesen je i jedan optužni  prijedlog zbog obavljanja djelatnosti bez ishodovanja potrebnoga koncesijskog odobrenja.

Rezultat ove trosatne akcije globa je u ukupnom iznosu od 14.030 kuna od kojih su 6.800 kuna naplatili djelatnici Lučke kapetanije Zadar, a  7.230 djelatnici Lučke kapetanije Šibenik. Obje kapetanije naknadno će  provesti po jedan prekršajni postupak za koje će novčane  kazne biti  izrečene po okončanju istih.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno