Vrijedna knjiga naslova Marketing vina profesora Marka Ivankovića i kaljskog Zagrepčanina Ante Kolege – Bage predstavljena je u Međugorju, gdje ju je došao poslušati oveći auditorij. Među predstavljačima bio je i planetarni znalac kulinarstva i vinoljubac Veljko Barberi.
Neki od gledatelja su kazali kako je zadivljujući da je vremešni sveučilišni profesor Kolega u mirovini stigao napisati svoju već treću knjigu. Nakladnici su joj mostarsko Sveučište i HAZU u Bosni i Hercegovini.
Govoreći o knjizi Barbieri je rekao kako se radi o djelu dvaju istinskih poznavatelja i zaljubljenika u vino.
– Napisana prekrasnim hrvatskim jezikom i lijepim izričajem knjiga predstavlja djelo vinske kulture hrvatskog naroda i gospodarskih mogućnosti vinogradara i vinara. Posebno me oduševilo bogatstvo hrvatske vinske ponude, njihove ogromne tržne vrijednosti, kao i opis široke ljestvice okusa, mirisa i boja iz svih hrvatskih vinogorija. Autori preko primjera uspješnih hrvatskih i hercegovačko-bosanskih vinara pokazuju kako promicati i poboljšati tržišnu prodaju, istaknuo je dobri poznavatelj starinskih jela iz hrvatske baštine iz emisije „Jelovnici izgubljenog vremena”.
Zboreći o važnosti vinogradarstva i vinarstva za područja koja naseljavaju Hrvati, akademik profesor Jakov Pehar, pohvalio je knjigu naglasivši njezinu znanstvenu utemeljenost, ali i praktičnu vrijednost.
– Uvjeren sam kako će knjiga biti orijentir i naučno štivo svim vinogradarima i vinarima, konzumentima, vinoljupcima i svim ostalim potrošačima vina. Dobro je došla trgovcima, ugostiteljima i hotelijerima, dok će studenti pronaći vrijedno štivo za udžbenike, kazao je taj akademik, dok je profesor emiritus Vjekoslav Selak istaknuo znanstvenu vrijednost knjige, opise glavnih funkcija marketinga vina i to posebno u istraživanju i prilagodbi kroz vinsku komunikaciju, promidžbu vina i vinski turizam.
Svi promotori knjigu su toplo preporučili svim pilcima, sveučilištarcima, vinogradarima i vinarima, koji je mogu koristiti kao svojevrsni vinski priručnik.
Barbieri je nakon promocije poslužio slušateljstvo svojim jelom japrak, hercegovačkim jelom spremljenim u raštici naglasivši kako nas tek istinski spoj jela i vina odvodi u zapretane tajne života, u nešto nedokučivo, čarobno, uvodeći nas u sam indentitet i svrhu postojanja.
najnovije
najčitanije
Crna Kronika
PRETRAGA DOMA
UHIĆEN 42-GODIŠNJAK Pretragom doma na zadarskom području pronađen ecstasy, šprice, MDMA, digitalna vaga…
Hrvatska
LAKO ZAPALJIVI MATERIJALI
U Rimčevom kampusu izbio požar, zapalile se baterije: “Došlo je do manjeg toplinskog incidenta”
KK Zadar
POVIJESNA UTAKMICA
ČUVENA POBJEDA ZADRA Pogledajte video od kojeg ćete se naježiti: ‘Posebnija je od drugih…’
Hrvatska
HRVATSKI PREMIJER
Plenković: “Oporba je poražena, a Grbin je trebao dati ostavku. Korumpirani su, zato žele porobiti institucije”
Zadar
GUŽVE
Prometne gužve u Zadru frustriraju pojedince: ‘Nekad iz škole idem 15 minuta kroz raskrižje…’
Nogomet
Nogometaš iz Vrane
Ante Zurak nakon nogometne karijere ‘ušao’ u poljoprivredne vode: ‘Ovo mi je puno manje stresnije…’
Crna Kronika
PU ZADARSKA
VOZAČ JE UHIĆEN Na Bilom Brigu mrtav pijan skrivio prometnu nesreću pa pobjegao, uhvaćen je
Zadar
NAVIJAČKA PJESMA
VIDEO Predstavljena ‘Diži se grade’, nova zadarska navijačka pjesma: ‘Nastala je iz ljubavi prema…’
Zadar
legendarni veslač
Održana komemoracija za Romana Bajla, zadarskog sportskog velikana
Županija
obavijest hep-a