Međugorce oduševio ' Marketing vina'

Slika korisnika admin
Nenad MARČINA

Vrijedna knjiga naslova Marketing vina profesora Marka Ivankovića i kaljskog Zagrepčanina Ante Kolege - Bage predstavljena je u Međugorju, gdje ju je došao poslušati oveći auditorij. Među predstavljačima bio je i planetarni znalac kulinarstva i vinoljubac Veljko Barberi.

Neki od gledatelja su kazali kako je zadivljujući da je vremešni sveučilišni profesor Kolega u mirovini stigao napisati svoju već treću knjigu. Nakladnici su joj mostarsko Sveučište i HAZU u Bosni i Hercegovini.

Govoreći o knjizi Barbieri je rekao kako se radi o djelu dvaju istinskih poznavatelja i zaljubljenika u vino.

- Napisana prekrasnim hrvatskim jezikom i lijepim izričajem knjiga predstavlja djelo vinske kulture hrvatskog naroda i gospodarskih mogućnosti vinogradara i vinara. Posebno me oduševilo bogatstvo hrvatske vinske ponude, njihove ogromne tržne vrijednosti, kao i opis široke ljestvice okusa, mirisa i boja iz svih hrvatskih vinogorija. Autori preko primjera uspješnih hrvatskih i hercegovačko-bosanskih vinara pokazuju kako promicati i poboljšati tržišnu prodaju, istaknuo je dobri poznavatelj starinskih jela iz hrvatske baštine iz emisije „Jelovnici izgubljenog vremena".

Zboreći o važnosti vinogradarstva i vinarstva za područja koja naseljavaju Hrvati, akademik profesor Jakov Pehar, pohvalio je knjigu naglasivši njezinu znanstvenu utemeljenost, ali i praktičnu vrijednost.

- Uvjeren sam kako će knjiga biti orijentir i naučno štivo svim vinogradarima i vinarima, konzumentima, vinoljupcima i svim ostalim potrošačima vina. Dobro je došla trgovcima, ugostiteljima i hotelijerima, dok će studenti pronaći vrijedno štivo za udžbenike, kazao je taj akademik, dok je profesor emiritus Vjekoslav Selak istaknuo znanstvenu vrijednost knjige, opise glavnih funkcija marketinga vina i to posebno u istraživanju i prilagodbi kroz vinsku komunikaciju, promidžbu vina i vinski turizam.

Svi promotori knjigu su toplo preporučili svim pilcima, sveučilištarcima, vinogradarima i vinarima, koji je mogu koristiti kao svojevrsni vinski priručnik.

Barbieri je nakon promocije poslužio slušateljstvo svojim jelom japrak, hercegovačkim jelom spremljenim u raštici naglasivši kako nas tek istinski spoj jela i vina odvodi u zapretane tajne života, u nešto nedokučivo, čarobno, uvodeći nas u sam indentitet i svrhu postojanja.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno