Tko će biti direktor Zračne luke - Ćosić ili Klišmanić?

Slika korisnika valentinam
Obavljeni razgovori s kandidatima
Uvjerena sam da ću biti najkompetentniji kandidat s obzirom na moje dugogodišnje rukovodeće radno iskustvo u civilnom zrakoplovstvu - rekla je Irena Ćosić
Aktualna direktorica nada se još jednom mandatu

Od petero kandidata prijavljenih na natječaj za direktora Zračne luke Zadar jučer je na razgovor u Ministarstvo državne imovine pozvano njih dvoje - Irena Ćosić i Josip Klišmanić. Ostali kandidati, dvojica djelatnika Zračne luke Zadar te zapovjednik iz šibenske vatrogasne postrojbe, čini se, nisu ušli u uži krug, pa su pozivi za intervju uopućeni samo aktualnoj direktorici Zračne luke i aktualnom direktoru zadarske poslovnice Fine.

S Irenom Ćosić jučer smo razgovarali upravo dok je putovala na razgovor u Ministarstvo te nam je potvrdila kako se javila na natječaj prilažući, kako kaže, svu dokumentaciju koja dokazuje da ispunjava uvjete natječaja:

- Uvjerena sam da ću biti najkompetentniji kandidat s obzirom na moje dugogodišnje rukovodeće radno iskustvo u civilnom zrakoplovstvu. Ova godina je posebno važna za sve zračne luke jer se mora dovršiti proces takozvane certifikacije aerodroma, odnosno obaviti konverzija svjedodžbe o sposobnosti operatora aerodroma za obavljanje prihvata i otpreme zrakoplova, putnika, prtljage i robe u domaćem i međunarodnom javnom zračnom prometu, a sve sukladno EU-uredbi koju je Europska komisija donijela u veljači 2014. godine u svezi zahtjeva i upravnih postupaka vezano za aerodrome, kaže Ćosić, napominjući kako je važno da čelna osoba Zračne luke Zadar bude upoznata s međunarodnom i domicilnom regulativom zračnog prometa budući da i direktori kao odgovorne osobe operatora aerodroma podliježu ishođenju odgovarajućeg certifikata Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Idućih dana znat će se jesu li joj te reference dovoljne ili će nadležno Ministarstvo dati prednost njezinu protukandidatu Josipu Klišmaniću, inače dugogodišnjem članu HDZ-a koji je na čelu Fine u Zadru. Naime, prema odredbama posljednjeg natječaja, Irena Ćosić nije u prednosti s obzirom na dosadašnje iskustvo u području upravljanja u sektoru civilnog zrakoplovstvom. Klišmanić, dakle, ispunjava uvjete natječaja pa će se uskoro saznati je li on bio favorit za to prestižno radno mjesto. Pokušali smo i njega jučer kontaktirati uoči razgovora u Zagrebu, međutim, na naše se poruke nije javio.

Ćosić se učlanila u HDZ

Kako smo u HDZ-u saznali da se direktorica Zračne luke Zadar učlanila u njihovu stranku, Irenu Ćosić pitali smo je li to točno?

- Da, točno je, ali se u HDZ nisam učlanila zbog natječaja nego iz razloga da gradskim vijećnicima lakše objasnim tematiku financiranja Ryanaira, odnosno gorući problem marketinga kojega mnogi ne razumiju jer nisu dobro informirani o tome. Shvatila sam da bih ulaskom u politiku lakše objasnila te probleme i približila im ovu problematiku, pa sam se prije nekoliko mjeseci učlanila u HDZ - kaže Ćosić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)