Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadranin Mark Jacob Marcikić izašao na teren s Lukom Modrićem u finalu SP-a

18.07.2018. 12:36
Zadranin Mark Jacob Marcikić izašao na teren s Lukom Modrićem u finalu SP-a


Pet Zadrana istrčalo je na teren stadiona Lužnjiki u finalu Svjetskog prvenstva: kapetan i nogometni fantazist Luka Modrić, zadarska hobotnica golman Danijel Subašić, sjajni desni bek Šime Vrsaljko, mladi golman Dominik Livaković, a najmlađi među njima bio je Mark Jacob Marcikić. Mark Jacob je kako smo već pisali šestogodišnji Zadranin koji je u finalnoj utakmici putem nagradne igre poznatog lanca brze prehrane osvojio put na finale i priliku biti pratitelj igrača. Uz izlazak na teren koji je sam po sebi san mnoge djece, Marku se ostvario i najveći san kada je na teren izašao držeći za ruku najboljeg igrača svijeta, sugrađanina i idola najvećeg broja najvećeg broja mladih nogometaša i nogometašica Luke Modrića.
Neposredno prije puta, kada se još nije znalo da ćemo nadigrati Engleze te da će nas Francuska dočekati u samom finalu, u razgovoru s Markovim ocem Dejanom saznali smo da mu je velika želja na teren izaći baš s „Modrinhom“,
Nadamo se da će Mark Jacob biti peti Zadranin uz Modrića, Subašića, Vrsaljka i Livakovića koji će istrčati na teren i s kojima će dodati još jednu dozu prave zadarske podrške reprezentaciji, kazao nam je između ostaloga Dejan, a Markova želja se ostvarila i to u potpunosti.
Osim sudjelovanja na najvećoj nogometnoj smotri, Mark i Dejan su nagradnom igrom dobili i putovanje, kao i smještaj u hotelu u centru Moskve te su bili u kampu s raznim događanjima namijenjenim djeci koja su došla kao pratitelji. Osim toga, Mark se već pokazao kao perspektivni mladi nogometaš, a pohvalio ga je i Nikola Matković, nekadašnji trener Danijela Subašića. Stoga se nadamo da će jednoga dana, u ne tako dalekoj budućnosti, Mark Jacob ponovno istrčati na finalu, ali ovoga puta u dresu reprezentacije s kojom je ovoga puta izašao kao pratitelj te da će biti dijelom generacije koja bi mogla još jednom podići pehar i čak nadmašiti naše današnje idole.