Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HVALA MORE Fešta od mora, ribe, vina, pjesme i plesa u režiji Makarunaca

18.07.2019. 08:44
HVALA MORE Fešta od mora, ribe, vina, pjesme i plesa u režiji Makarunaca


U sklopu bogatog Sukošanskog lita 2019. u kojem se održava preko 40 raznih eko-etno i kulturnih te zabavno-športskih manifestacija u noći s utorka na srijedu na morskom žalu kod LaBooce u sukošanskom zaselku Makarska održana je prva od pet tradicionalnih Feštica utorkom.
U sezoni tradicionalnih fešta od mora, ribe, vina, pjesme i plesa u Sukošanu, u zaselku Makarska uz šum mora i svirku zadarske grupe Kanala s pjevačicom Patricijom Žunić iz Sukošana, na fascinantnom događanju za dobro spizu brinula se vrijedna, radišna i hvalevrijedna ekipa Veseli Makarunci.
– Ovdje je baš istinski, neodoljivi ljetni šušur. Mnoštvo zadovoljnih lica uistinu su mogli u čemu uživati. Naradili su se domaćini, ali superlativi su jači od umora, ponosno će Mirjana Nadinić Veleslavić, prva dama sukošanskog turizma.
Spektakularne ribarske Feštice utorkom u zaselku organiziraju mještani zaselka Makarska predvođenim Božom Gašparovićem uz potporu Turističke zajednice i Općinu Sukošan, te uz tehničku potporu Komunalnog društva Zlatna luka Sukošan d.o.o.
– U ugodnom ambijentu, tik uz more i uz lagani povjetarac, dobru hranu i vino, veseli glazbeni ritmovi, sve je puno glasova i smijeha, gosti su vidno oduševljeni, s vidnim zadovoljstvom će Božo Boki Gašparović.
Naime, Makarunci su se pobrinuli za vrhunsku organizaciju tako da je zabava i ponuda gastronomskih delicija više nego zadovoljavajuća. Za nepregledno mnoštvo nazočnih pripremali su dagnje na buzaru, srdele i brancine na roštilju i frigane lignje. Ruku su im pružile članice KUD-a Zlatna luka koje se su na licu mjesta pripremale fritule, kroštule i bubice, popularne uštipke za prste polizati.
Doći na ljetovanje u Sukošan, opušteno šetati obalom u večernjim satima, guštati u morskim delicijama, a iz pozadine dopire klapska pjesma, doživljaj je koji želi i svom sjećanju svaki turist koji je za odmor odabrao u Sukošan, u ovom Bogom danom priobalnom kraju.
U obilju ovoljetnih turističkih događanja nakon Večeri klapa Ispod kampanela održane sinoć i dvodnevnog sajma Domaće je najbolje, domaće i furešte u Sukošanu u petak i subotu na Sportskom centru očekuje Slavonsko-dalmatinska večer i 21. Folklorna večer.