Krv darovalo dvadesetak ljudi

Slika korisnika mkvanja
Aktiv DDK Ploče
Darivanje krvi se organizira zadnjih 15 godina u Pločama i u prosjeku se odazove od 10 do 20 ljudi
Vedran SITNICA
Humana akcija održana je u prostorijama crkve sv. Petra u Ploči

U utorak je u organizaciji Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Ploče organizirana tradicionalna, 46. po redu, Akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Održana je u prostorijama crkve sv. Petra u Ploči, a pozvani su svi, kako to stoji u dopisu upućenom javnosti, koji se osjećaju da bi mogli pokloniti nekoliko decilitara krvi. Akcija se održava inače pod pokroviteljstvom Crvenog križa Zadar i Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar.
- Usprkos brojnim znanstvenim istraživanjima, krv nije moguće proizvesti na umjetan način i ne može je se u cijelosti nadomjestiti umjetnim pripravkom. Jedini izvor toga »lijeka« je čovjek-darivatelj krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darivateljima krvi. Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika potrebno je uvijek imati dovoljan broj darivatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi. Zahvaljujemo svim dobrovoljnim darivateljicama i darivateljima krvi koji sudjeluju u ovim hvalevrijednim akcijama, naglasili su iz Aktiva.
Prikupljanje krvi je vodila vditeljica Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Ploče Rafaela Čurković.
- Akciju organiziramo tri puta godišnje zadnjih 15 godina i u prosjeku nam se odazove od 10 do 20 ljudi kao što je to bilo i ovaj put, kazala je Čurković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno