Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ruši se zgrada Infektologije

18.07.2019. 09:05
Ruši se zgrada Infektologije


Počelo je rušenje zgrade Infektologije. Radovi su počeli prije nekoliko dana, a na istočnom zidu zgrade vidljiva je velika rupa. Tamo je i bager koji je, kako se čini, "krivac" za tu rupu.
Naime, nakon što je još 30. travnja potpisan ugovor za izvođenje radova na projektu "Rušenje postojeće zgrade i izgradnji zgrade dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, Odjela za onkologiju, Odjela za infektologiju i Odjela za dermatologiju, te adaptacije dnevne bolnice Službe za kirurgiju" vrijednog gotovo 50 milijuna kuna, ovih dana konačno su počeli radovi na rušenju stare zgrade.
Ugovor su krajem travnja potpisali Željko Čulina, župan Božidar Longin te Edvard Gerdej, direktor tvrtke Solida, koja se obvezala da će u roku od 16 mjeseci srušiti postojeću zgradu Infektologije te izgraditi novu zgradu na tri kata s duplo većim prostornim kapacitetima. Novac je odobren iz EU fonda za regionalni razvoj. Prilikom potpisivanja ugovora bilo je najavljeno kako bi izvođač trebao u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora biti uveden u radove, ovo se nije dogodilo te su radovi na rušenju počeli tek ovih dana. Naime, zbog dugotrajne procedure odabira izvođača nadzora sve se prolongiralo. Međutim, Opća bolnica je u konačnici odabrala tvrtku PDM Savjetovanje d.o.o. te su s njom 28. svibnja potpisali ugovor za pružanje usluga stručnog nadzora, te usluga koordinatora zaštite na radu tijekom radova na rušenju postojeće zgrade i izgradnje odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju, te adaptaciji dnevne bolnice Službe za kirurgiju.
Krajem svibnja nam je odgovoreno kako je 29. svibnja 2019. godine izvođač radova – Solida uveden u posao te je daljnja dinamika radova koordinirana od strane stručnog nadzora, a radovi, odnosno rušenje same zgrade, postali su vidljivi ovih dana.
Upitali smo ih što će biti s kamenom od kojega je izgrađena zgrada te su nam kratko odgovorili kako se kamen skladišti u krugu bolnice. Sada bi se radovi trebali odvijati prema unaprijed određenoj dinamici, a ostaje nam vidjeti hoće li sve biti određeno u roku od 16 mjeseci.