Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

SLAB INTERES Zadarska publika ignorirala prisjećanje na Vatrene

18.07.2019. 08:29
SLAB INTERES Zadarska publika ignorirala prisjećanje na Vatrene


Dan zajedništva, ponosa i sreće, događanje organizirano diljem Hrvatske u čast prošlogodišnjeg plasmana Hrvatske nogometne reprezentacije na drugo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu, nije naišlo na zanimanje zadarske publike. Predviđen početak je bio u 21:30 sat na Pozdravu Suncu, no na spomenutoj se lokaciji okupio tek manji broj ljudi, a kako organiziranog programa nije bilo i ti su se malobrojni pokupili kada je zaključena jedina aktivnost koja je prekjučer bila tamo – javljanje u program Hrvatske televizije zadarskog pjevača Jure Brkljače.
Kada je Jure otišao pokupila se i ekipa među kojima su se mogle uočiti šahovnice na odjeći, već u 22 sata zagrađeni Pozdrav Suncu koji je doduše prigodno svjetlio u crvenim i plavim bojama zanimao je tek turiste.
Incijativa za ovo događanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Aleksandra Kovačevića i to iz Vukovara.
– Uz Vukovar, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru kao i brojnim drugim gradovima, najavio je događanje Kovačević, a član tima Organizatora bez granica Silvije Šimac je dodao kako im je želja da 16. srpnja građani obuku kockaste dresove, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove i da se na taj način prisjete veličanstvenih dočeka Vatrenima.
 
 
.