Sutra bi se trebao otvoriti dio ulice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na Putu Stanova
U petak bi trebala Prometna policija pregledati gradilište i ukoliko oni ne budu imali problema s obzirom na signalizaciju, dio ulice bi bio pušten u promet. Čeka se pregled Prometne policije, a do tada imamo ispraviti neke sitne nedostatke. Nadzorna služba je poslala mail s popisom nedostataka i nedovršenih radova koje treba otkloniti te smo tome pristupili, rekao nam je tehnički direktor Cestara Drago Šakić
Marin GOSPIĆ
Novi sloj asfalta je postavljen, ograde su još uvijek podignute, a stanarima i dalje ostaje čekati da opet mogu proći svojom ulicom

Na Put Stanova ovih je dana postavljen asfaltni sloj, ali radovi još uvijek nisu gotovi i nije poznato kada će i biti. Radovi na ovoj cesti počeli su krajem listopada prošle godine, a prvi rok za njihov dovršetak bio je 7. lipnja. Taj je rok izmijenjen na temelju obrazloženja stručnog nadzora, a koji su naveli kako su razlozi za prolongiranje izmjena projektne dokumentacije u smislu prilagodbe nivelete ceste okolnim ulazima u kuće, neriješeni imovinskopravni poslovi na zapadnom dijelu trase od Ulice Domovinskog rata do Riječke ulice te kišnih dana.
Radovi su stoga bili produženi do 8. srpnja, međutim i ti su rokovi probijeni, a gradonačelnik Branko Dukić tada je istaknuo kako će početi s naplatom »penala« zbog kašnjenja izvođaču radova, tvrtki Cestar d.o.o. Split. Također je tada dodao kako izvođači i ovakav način izvođenja radova neće biti poželjni za buduće projekte Grada Zadra niti sve tvrtke i ustanove kojima je Grad osnivač te će se sankcionirati svim zakonski raspoloživim sredstvima.
Novi sloj asfalta tako je postavljen, ograde su još uvijek podignute, a stanarima i dalje ostaje čekati da opet mogu proći svojom ulicom.
- U petak bi trebala Prometna policija pregledati gradilište i ukoliko oni ne budu imali problema s obzirom na signalizaciju, dio ulice bi bio pušten u promet. Čeka se pregled Prometne policije, a do tada imamo ispraviti neke sitne nedostatke. Nadzorna služba je poslala mail s popisom nedostataka i nedovršenih radova koje treba otkloniti te smo tome pristupili, rekao nam je tehnički direktor Cestara Drago Šakić.
- Ugovor je potpisan na 220 kalendarskih dana, a koji je istekao 8. lipnja. Tijekom svibnja nikad nije bilo 22 dana kiše, a što je utjecalo na prolongiranje radova od 30 dana, koje su nam odobrili iz nadzora. U lipnju su bile ekstremne vrućine kojih nije bilo u povijesti mjerenja. Radi zdravlja radnika nisu smjeli riskirati te raditi po tako visokim temperaturama jer je onda i smanjena produktivnost radnika te im je potreban duži odmor zbog ekstremnih temperatura, a što je također razlog za prolongiranje radova, pojasnio je Šakić dodavši kako se nada da će Grad prihvatiti pojašnjenje za opravdani produžetak i za lipanj te da neće morati platiti penale.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno