Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sutra bi se trebao otvoriti dio ulice

18.07.2019. 08:58
Sutra bi se trebao otvoriti dio ulice


Na Put Stanova ovih je dana postavljen asfaltni sloj, ali radovi još uvijek nisu gotovi i nije poznato kada će i biti. Radovi na ovoj cesti počeli su krajem listopada prošle godine, a prvi rok za njihov dovršetak bio je 7. lipnja. Taj je rok izmijenjen na temelju obrazloženja stručnog nadzora, a koji su naveli kako su razlozi za prolongiranje izmjena projektne dokumentacije u smislu prilagodbe nivelete ceste okolnim ulazima u kuće, neriješeni imovinskopravni poslovi na zapadnom dijelu trase od Ulice Domovinskog rata do Riječke ulice te kišnih dana.
Radovi su stoga bili produženi do 8. srpnja, međutim i ti su rokovi probijeni, a gradonačelnik Branko Dukić tada je istaknuo kako će početi s naplatom »penala« zbog kašnjenja izvođaču radova, tvrtki Cestar d.o.o. Split. Također je tada dodao kako izvođači i ovakav način izvođenja radova neće biti poželjni za buduće projekte Grada Zadra niti sve tvrtke i ustanove kojima je Grad osnivač te će se sankcionirati svim zakonski raspoloživim sredstvima.
Novi sloj asfalta tako je postavljen, ograde su još uvijek podignute, a stanarima i dalje ostaje čekati da opet mogu proći svojom ulicom.
– U petak bi trebala Prometna policija pregledati gradilište i ukoliko oni ne budu imali problema s obzirom na signalizaciju, dio ulice bi bio pušten u promet. Čeka se pregled Prometne policije, a do tada imamo ispraviti neke sitne nedostatke. Nadzorna služba je poslala mail s popisom nedostataka i nedovršenih radova koje treba otkloniti te smo tome pristupili, rekao nam je tehnički direktor Cestara Drago Šakić.
– Ugovor je potpisan na 220 kalendarskih dana, a koji je istekao 8. lipnja. Tijekom svibnja nikad nije bilo 22 dana kiše, a što je utjecalo na prolongiranje radova od 30 dana, koje su nam odobrili iz nadzora. U lipnju su bile ekstremne vrućine kojih nije bilo u povijesti mjerenja. Radi zdravlja radnika nisu smjeli riskirati te raditi po tako visokim temperaturama jer je onda i smanjena produktivnost radnika te im je potreban duži odmor zbog ekstremnih temperatura, a što je također razlog za prolongiranje radova, pojasnio je Šakić dodavši kako se nada da će Grad prihvatiti pojašnjenje za opravdani produžetak i za lipanj te da neće morati platiti penale.