Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tramesu projekti dogradnje stajanke

18.07.2019. 11:35
Tramesu projekti dogradnje stajanke


Temeljem Zakona o javnoj nabavi u otvorenom postupku javne nabave direktor Zračne luke Zadar d.o.o. Josip Klišmanić, dipl. oec., donio je jučer Odluku o odabiru ponudu tvrtke Trames d.o.o. iz Dubrovnika za izradu glavnog i izvedbenog projekta dogradnje glavne stajanke 2. faza. Trames je ponudio cijenu od 1.368.750 kuna, koja je nešto niža od procijenjenih gotovo 1,9 milijuna kuna.
Iz Zračne luke su naveli kako ponuda dubrovačke tvrtke u potpunosti zadovoljava uvjete iz dokumentacije o nabavi te je prema kriteriju za odabir ponude ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija. Sukladno Zakonu naručitelj ne smije sklopiti ugovor o javnoj nabavi ili okvirni sporazum u roku od 15 dana od dana dostave odluke o odabiru. Na ovu odluku može se izjaviti žalba i to u roku od 10 dana od dana primitka odluke o odabiru ili poništenju, u odnosu na postupak pregleda, ocjene i odabira ponuda, ili razloge poništenja.
Inače, u Zračnoj luci Zadar je u ožujku ove godine u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića potpisan tripartitni sporazum između MORH-a, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Zračne luke Zadar kojim se regulira financiranje projekta izgradnje i proširenja staze za vožnju i glavne stajanke u Zračnoj luci.
– Riječ je o strateškom projektu koji je vrijedan više od 500 milijuna kuna, rekao je tada ministar Oleg Butković te dodao da se ovim sporazumom rješavaju imovinsko pravni odnosi kako bi se mogla dograditi Uzletno sletna staza u dužini od 700 metara, čiji je vlasnik MORH. Kad projektna dokumentacija bude gotova, dodao je, projekt će biti apliciran i za EU fondove.
Direktor Klišmanić je kazao da je potpisivanje sporazuma iznimno važan korak kako bi se realizirao projekt koji je od iznimnoga značaja za Zračnu luku. Projektom je obuhvaćeno produljenje USS-e, dogradnja operativnih površina i dogradnja zgrade putničkoga terminala.