William Magarity otišao, odšteta podmirena

Slika korisnika mkvanja
Višnjik napustio Šveđanin s američkom putovnicom
Dobra vijest je kako će klub nakon dugo vremena uprihoditi od prodaje nekog igrača – istaknuo je Branimir Longin, sportski direktor Zadra
PIXEL
William Magarity

Jedno od većih pojačanja u redovima Košarkaškog kluba Zadar i miljenik domaće publike protekle sezone 2018./19., Šveđanin William Magarity s današnjim danom zaključio je suradnju sa zadarskim klubom. Sportski direktor KK Zadar Branimir Longin potvrdio je tu vijest koja se već nekoliko tjedana kotrljala, a sad je konačno i razriješena.
- Zahvaljujemo se Williamu i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri – kazao je Longin i nastavio:
- Dobra vijest je kako će klub nakon dugo vremena uprihoditi od prodaje nekog igrača. Vjerujemo kako će i u budućnosti KK Zadar surađivati s igračima sličnih kvaliteta i predispozicija – potvrdio je sportski direktor Longin.
Iznos odštete nepoznanica
Iz inače šturih informacija vezanih za financije koje dolaze s Višnjika ni ovog puta nije bilo ni traga ni glasa o iznosu odštete koju je klub dobio kao obeštećenje za Magarityja. Samo se istaknulo kako je odšteta za igrača podmirena u cijelosti te je suradnja zaključena u prijateljskom ozračju, a više detalja o transferu objavit će uskoro. Taj dio o detaljima vezanih za transfer poznavajući modus operandi klupske birokracije teško će doći do javnosti u transparentnom obliku, no bez obzira na cijelu priču činjenica je da je trener Ante Nazor ostao bez još jednog igrača iz prethodne sezone te je ostao tek na četvorici koji su u ovom trenutku vezani ugovorom za klub. Uz Domagoja Vukovića i Juru Planinića dvije su pridošlice Ive Ivanov i Karlo Uljarević te je dva tjedna do početka priprema još uvijek u zadarskoj svlačionici veliki krater, tj. nedostaje osam igrača s kojima bi se Zadar mogao upustiti u jednu od najjačih abaligaških sezona u posljednje vrijeme.
A i teško će se nadomjestiti kalibar igrača poput Magarityja koji je kroz nastupe u sklopu ABA lige za 23.3 minute na parketu u prosjeku postizao 10.2 poena, 4.1 skokova i 0.7 asistencija. U sklopu HT Premijer lige u 13 utakmica u kojima je nastupio držao je konstantu s 10.7 poena, 5.1 skokova i 0.7 asistencija po utakmici. Izuzetno vrijedan krilni centar Zadrana svaku je minutu provedenu na parketu zaradio svojim zalaganjem, kako u obrani, tako i pred protivničkim košem, a uz iznad navedene brojke valja istaknuti kako je šut za dva poena izvršavao sa 70.7 posto uspješnosti, dok je šut iza linije tri poena bio na 34.2 posto.
Pravac Manresa?
Uz igračke kvalitete Šveđanin s američkom putovnicom je i svojim pristupom, odnosom prema klubu i igračima zaslužio i uživao maksimalno povjerenje kluba. Nažalost, netom nakon predstavljanja Luke Žorića na Višnjiku pred ulazak u Novu godinu klub je primio lošu vijest – Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping suspendirao je Williama Magarityja zbog lijeka za astmu koji je na popisu zabranjenih sredstava. Igrajući u prijašnjim klubovima Magarity je kao astmatičar dobio izuzeće za ovaj lijek, ali je dozvolu zaboravio produžiti kada je došao u Hrvatsku. Nakon pozitivnog nalaza Agencija mu je izdala privremenu zabranu igranja u svim natjecanjima, što je uistinu bio veliki nedostatak za Zadrane u najvažnijem dijelu sezone. Vratio se nakon četiri mjeseca izbivanja i zaigrao protiv Cedevite u polufinalnoj seriji završnice domaćeg prvenstva što se na koncu ispostavilo i posljednjim nastupom Magarityja u dresu Zadra. Uz visinu odštete u klubu su ‘valjda zaboravili’ istaknuti gdje je otišao Šveđanin, no ime kluba koji je toliko zagrizao za njegove usluge je i dalje nepoznanica, iako se načulo da se radi o španjolskoj Manresi. Inače taj za sada nepoznati klub bit će za 211 cm visokog Magarityja ukupno peti u karijeri, a prije Zadra je nastupao redom za švedski Norrkopings UBF, talijansku Angelico Biellu, za Boston College i Davidson University u sklopu NCAA američke sveučilišne lige.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)