Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

ULAGANJE U INFRASTRUKTURU Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić

18.07.2020. 15:36


Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi, u vrijednosti 10,2 milijuna kuna. Tim povodom, župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića, resornog pročelnika Krešimira Laštre, ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole te predstavnika Mjesnog odbora Silba obišao je novouređenu luku koja je puštena u promet u srijedu, 15. srpnja.
– Iznimno sam zadovoljan radovima i smatram da je ovo jedan sjajan projekt. Novoobnovljena riva će služiti mještanima Silbe i njihovim gostima sigurno idućih 30 godina. Ovo je još jedan od primjera kako sinergijom i zajedničkim snagama možemo puno toga napraviti. Obnova ove luke je samo jedan u nizu projekata u našem investicijskom ciklusu i mislim da je ovo kvalitetan primjer kako naša Županijska lučka uprava skrbi o lučkoj infrastrukturi na našim otocima, istaknuo je župan Longin.
Obnova luke u Silbi je investicija Županijske lučke uprave, a realizirana je uz pomoć Zadarske županije, Grada Zadra i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
– Ovom smo sanacijom povećali sigurnost uplovljavanja trajektnih linija na otoku Silbi. Zadovoljni smo kvalitetom izgradnje, a sami otočani najbolje znaju koliko im ovakav jedan projekt znači, dodao je ravnatelj ŽLU-a Škibola.
Većina mještana Silbe nije skrivala zadovoljstvo novom rivom.
– Stara riva je trajala tridesetak godina, a ova nova bi mogla trajati i do stotinu godina. Radovi su trajali, trebalo je to izdržati, ali sada imamo odličnu luku, poručio je mještanin Saša Predovan.
Tijekom ovog tjedna završeni su radovi i u luci Mrljane na otoku Pašmanu koju će župan Longin i ravnatelj ŽLU-a Škibola obići tijekom idućeg tjedna. Riječ je o projektu vrijednom 4,5 milijuna kuna, a u radove je bila uključena i sanacija lukobrana s obalama.