Iran razbijen, slijedi Španjolska

Slika korisnika admin
Autor: 
kosarkaukic
AP
POČINJE RASPLET - Roko Leni Ukić

Hrvatski košarkaši ostvarili su i treću pobjedu na olimpijskom turniru svladavši Iran sa 91:57 i tako potvrdili treće mjesto u skupini A.

Najefikasniji u hrvatski redovima bili su Marin Rozić i Marko Tomas sa 16 koševa, kapetan Nikša Prkačin je dodao 15, a Damjan Rudež 3 koševa. Roko Leni Ukić je ubacio 4 koša, ali je imao osam asistencija, dok je Davor Kus uz tri koša dodao i šest asistencija. U redovima Irana najefikasniji je bio Mohammadsamad Nikkhah s 25 koševa, dok je Hamed Ehadadi dodao 17 koševa. zanimljivo u iranskim redovima samo su petorica igrača postigla koševe, dok su se u našim redovima svi igrači upisali među strijelce izuzev Marka Popovića i Zorana Planinića koji nisu nastupili.

Za dva dana Hrvatsku očekuje četvrtfinalni dvoboj sa Španjolcima i sve su misli naših košarkaša, odmah nakon što je na poluvremenu sa Irancima bilo više nego uvjerljivih 54:16, bile okrenute četvrtfinalu i Španjolcima.

"Španjolska je jako težak protivnik, kandidat za medalju, no bilo bi šteta propustiti veliku priliku plasirati se u polufinale. Tri godine smo krvavo radili za ovaj dvoboj o kome puno toga ovisi. Mnogi zapravo potcjenjuju činjenicu da smo se plasirali među osam najboljih na Olimpijskim igrama, držim da je to veliki uspjeh s obzirom koliko smo mala država. No, nećemo se zadovoljiti četvrtfinalom, pokušat ćemo dobiti Španjolsku", kazao je izbornik Jasmin Repeša, koji nije previše pričao o dvoboju s Iranom, ali jest o dvojici ozlijeđenih playmakera.

"Zoran Planinić će sigurno igrati sa Ššpanjolcima, ali je situacija sa Popovićem zamršena. Sutra ćemo znati hoće li moći ili ne", dodao je Repeša.

Marko Tomas igra u Španjolskoj i vrlo dobro poznaje naše protivnike u četvrtfinalu.

"Današnju utakmicu možemo zaboraviti, bio je to malo jači trening, ali samo u drugom poluvremenu, kada su Iranci zaigrali dobro, a mi opuštenije. Dobro je što smo izbjegli Amerikance, Španjolci su možda dobar izbor, iako će biti jako teško. Lani smo ih dobili na njihovu terenu, a sada igramo na neutralnom - znači šanse su 60:40 za Španjolsku. Dobro se poznajemo, ne smijemo dopustiti da se razmašu, a mi možemo dobiti samo ako bude tvrda utakmica", kazao je Tomas.

HRVATSKA - IRAN 91:57 (19:8, 35:8, 16:23, 21:18)

Iran: Nikkhah 25, Ehadadi 17, Afagh Eslamieh 9, Sohrabnejad 4, Sahakian 2,

Hrvatska: Rozić 16, Tomas 16, Prkačin 15, Rudež 13, Nicević 8, Lončar 8, Banić 6, Ukić 4, Kus 3, Barač 2.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno