Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Počele pripreme – nedostaje cijela petorka

Autor: Ivan Knežević

17.08.2008. 22:00
Počele pripreme – nedostaje cijela petorka

Foto: Ivan JAMIČIĆ



– Ove pripreme se razlikuju od onih prije prošle sezone po tomu što smo tad imali gotovo cijelu momčad od početka, sad to nemamo. Gečevski i Ivanov su sa svojim reprezentacijama, a trojica Amerikanaca, Johnson, Dixon i Beck, koji kreiraju vanjsku liniju dolazit će od 28. kolovoza do 5. rujna – kaže Aco Petrović
Dok je Aco Petrović Kod Jabuke razgovarao s Denisom Pleslićem, svojim prvim suradnikom i dok su se okupljali novinari, Giuseppe Giergia, direktor, neobvezno je ćakulao s Brankom Ljubičićem, upraviteljem zadarske Pošte. Pino je, na molbu dvojice-trojice novinara, bez šalabahtera iznio slijed oglednih utakmica i turnira koje će imati Zadar tijekom priprema.
– U Kopru ćemo igrati 17. rujna, potom dan poslije na rasporedu nam je utakmica protiv Cantua, a onda 19. rujna u Bologni protiv Virtusa. Zatim ćemo 21. i 22. rujna biti sudionici turnira u Udinama, a osim Zadra sudjelovat će još Snaidero, Turk Telekom i Benetton. Od 24. do 27. rujna sudjelovat ćemo na turniru u Angersu (Francuska), bit će i Asvel te Pau Orthez, četvrti sudionik još nije poznat.
Potom se direktor vratio na početak rujna.
– U Zadru ćemo igrati protiv Urala Greata, Azovmaša i Trijumfa, ali sve će to biti potpuno zatvorene utakmice.
Za direktora je došlo i jedno pitanje. Tko je stanoviti Danko Šestić iz Zenice?
– Jedan mladi igrač koji je na probi. Što će s njim biti, tek ćemo vidjeti.
Onda je skupini novinara prišao Aco Petrović. Svjež, odmoran, otvorit će svoje druge pripreme u Zadru.
– Sad ću ja, samo da se u svlačionici obratim igračima i stručnom stožeru.
Nije predugo potrajalo. Možda i kraće od vremena u kojem su snimatelji po stolu namještali žice i mikrofone.
– Ljeto je za nas završilo. Ove pripreme se razlikuju od onih prije prošle sezone po tomu što smo tad imali gotovo cijelu momčad od početka, sad to nemamo. Gečevski i Ivanov su sa svojim reprezentacijama, a trojica Amerikanaca, Johnson, Dixon i Beck, koji kreiraju vanjsku liniju dolazit će od 28. kolovoza do 5. rujna.
Tijek i sadržaj priprema Petrović dijeli u nekoliko slojeva.
– Do 5. rujna bit će jedan segment u kojemu će se raditi na fizičkoj pripremi, na tehničkom dijelu na taktičkom dijelu. Fizička priprema kod svakog pojedinog igrača zahtijevat će drugačiji rad. Recimo, Rok Stipčević već je sad fizički spreman za natjecateljski ritam, dok su neki drugi igrači ljeto proveli više odmarajući se. Od 5. rujna do 30. rujna imat ćemo veoma bitan dio priprema koji će uključiti puno utakmica protiv jakih suparnika. Tražili smo što jače. I treći dio bit će nakon Italije. Tad će nam se priključiti Gečevski i Ivanov. Praktički će završetak najvažnijega dijela priprema biti 30. rujna. Toga dana predviđena je jedna utakmica u Višnjiku, svojevrsno otvaranje sezone. Suparnika još ne znamo.
Kad je o Višnjiku riječ, Aco je istaknuo:
– Što više treninga odradit ćemo tamo. Riječ je jednostavno o prilagodbi. Jazine smo arhivirali, a na Višnjik se tek trebamo prilagoditi.
O momčadi koju ima na raspolaganju:
– Vidjeli ste ili ćete vidjeti tko su dečki koji su priključeni, znamo koji su došli, tko je otišao. Zadovoljan sam njome. S obzirom na promjene u registracijskom pravilniku koje se odnose na PH, a koje su donesene tijekom prijelaznog razdoblja, nije isključeno da za PH dovedemo još jednog domaćeg igrača. No, to nam nije primarno.
Nova sezona kao takva…
– Uspjeli smo se u bodovima za Euroligu približiti Ciboni i ponosni što ćemo sudjelovati u utrci za Euroligu. Naša momčad za novu sezonu ima enormni napadački potencijal, ali da bi se ostvarili željeni rezultati, trebat će nam i kvalitetna obrana. Danas je moderno reći da u momčadi treba postojati dobra kemija na čemu ćemo svakako raditi, a na koncu ću ponoviti potrebu što brže i odgovarajuće prilagodne igranja u Višnjiku. Sve to i podosta drugih pojedinosti može pridonositi ostvarenju naših želja.
Eto, dosta je Aco toga iznio, a i sljedećih će dana biti još koješta zanimljivo. Momčad je otišla u Perivoj Vladimira Nazora, a trener je izvijestio da će jutarnji treninzi do daljega biti u Jazinama ili u perivoju, a poslijepodnevni u Višnjiku. Novinari koji žele pogledati te popodnevne treninge, snimiti pojedinosti, mogu doći i pribivati oko pola sata. I to je u redu, kao i igračima i treneru i novinarima će trebati neko vrijeme prilagodbe na Višnjik.


Rok na čelu kolone
Na prvi trening, trčanje i različite vježbe u Perivoju Vladimira Nazora, izašli su Rok Stipčević, Toni Prostran, Danko Šestić, Damir Rančić, Ivan Batur, Šime Olivari, Danijel Popović, Marino Šarlija, Mario Pešut, Pavle Marčinković, Jere Macura i Tomislav Ružić.
Petrovićev stručni stožer isti je kao i u prošloj sezoni. Uz Acu tu su Denis Pleslić, Jure Šango, Mladen Babić i dr. Mladen Srzentić.