Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Početak velikoga iščekivanja

Autor: Ivan Knežević

17.08.2008. 22:00
Početak velikoga iščekivanja


Zadar će u novoj sezoni trebati proširiti, produljiti i produbiti svoju kvalitetu; Zadar će u novoj sezoni trebati što prije ući u kontinuitet pobjeđivanja i što duže ostati u tom kontinuitetu
Prošlo je vrijeme plandovanja. Za košarkaše Zadra danas će biti prvi radni dan u pripremama za novu sezonu. Trener je isti kao i u prošloj sezoni, Aco Petrović, ali se momčad dobrano izmijenila i na vanjskim pozicijama i na unutarnjim. Odmah na početku ambicija: Biti bolji od Cibone u utrci za Euroligu! Kako će se to moći ostvariti? Veoma jednostavno, trebat će skupiti više bodova nego što ima Cibona.
O tomu, dakako, još će se puno govoriti i pisati, pravit će se računi tijekom svih natjecanja u kojima je moguće skupljati bodove (jedino u Kupu Kreše Ćosića nije!) i razglabati tko će koga nadmašiti, itd. Temeljna pretpostavka uspješne sezone (pozor, uspjeh je samo ono postignuće koje netko ostvari jedino ako je bolji nego što jest!) bit će kvalitetne pripreme. One će početi danas, ali momčad neće biti cijela na okupu. Niz je razloga tomu, ima i ovakvih i onakvih. Recimo, Julius Johnson okasnit će jer mu slijedi ženidba. Todor Gečevski, kao i svakoga ljeta, ima obveza u makedonskoj reprezentaciji. Dejan Ivanov ima obveza u bugarskoj reprezentaciji. Novi Amerikanci, Dixon i Beck? U javnost je već nekoliko puta plasirana informacija da će i oni ponešto okasniti. Od novih ljudi, zapravo, nikakav razlog da danas ne dođu nemaju Tomislav Ružić i Damir Rančić. Od starih ljudi, ne doslovce starih – naravno – bit će, eto, svi osim Gečevskoga i Johnsona, a oni koji su otišli (Stallworth, Štimac, Brewer, Lalić, Barać) već su pomalo i zaboravljeni.
O tijeku i sadržaju priprema govorit će danas Aco Petrović, javnost će se upoznati s pojedinostima koje su njojzi zanimljive. Koliko će igrači trčati, koliko tereta podignuti, kakve sve vježbe raditi… Neka to ostane onima koji su zaduženi za sve to. Javnost najviše voli znati kad će biti utakmice, protiv kojih suparnika, na kojim će turnirima Zadar igrati, tko će tijekom priprema doći u Višnjik i u Jazine, itd. Lako je to baciti na papir i podastrijeti onima koji u svakom trenu vole biti dobro informirani. Naravno da će Petrović sa suradnicima najviše raditi na tomu da igra brzo dobije svoje obrise i svoj smisao, a kakvu bi igru Petrović volio već je ponešto i zborio. Opet, dobro je saslušati i što će danas reći pa na miru ići leći.
Zadar će u novoj sezoni trebati proširiti, produljiti i produbiti svoju kvalitetu; Zadar će u novoj sezoni trebati što prije ući u kontinuitet pobjeđivanja i što duže ostati u tom kontinuitetu; Zadar će u novoj sezoni trebati i čvrstine i lepršavosti; Zadar će u novoj sezoni trebati puno toga. I Zadar će u novoj sezoni igrati u Višnjiku! Momčad će se, valjda, već i tijekom pripremnih utakmica prilagoditi novom prostoru i drugačijem ambijentu. Sezona će, u svakom slučaju, biti itekako zanimljiva jer se treba fizički prebaciti iz Jazina u Višnjik, a duhom preobraziti i na stazu prema Euroligi zagaziti.