Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Opomena u gradu na četiri rijeke

Autor: Drago Bajković

17.08.2009. 22:00
Opomena u gradu na četiri rijeke

Foto: Vedran SITNICA



U sljedećem kolu na Stanove stiže vodeći Dinamo. Uvijek je to bila prava nogometna fešta za nogometne sladokusce u Donatovu gradu. Dinamo je izraziti favorit, ali tko kaže da favoriti uvijek pobjeđuju
Čini se da su se Zadrani uljuljkali nakon dvije uzastopne pobjede i odmah je stigla kazna. Novi prvoligaš Karlovac u gradu na četiri rijeke Zadranima je očitao pravu nogometnu lekciju. Pobijedili su glatko 2:0, a moglo je biti i gore da na vratima prvoligaša sa Stanova nije bio raspoloženi Ježina. Trener Dalibor Zebić bio je prilično razočaran naklon poraza u Karlovcu naglasivši kako njegova momčad tijekom 90 minuta nije uspjela stvoriti više od jedne prigode za postizanje zgoditka. To je svakako činjenica koja upozorava i koja se nikako ne bi smjela zanemariti u tjednu koji je pred nogometašima Zadra.
Moglo i bolje
Ovim porazom Zadar je skliznuo na deveto mjesto prvoligaške ljestvice s polovičnim učinkom – dvije pobjede i dva poraza. Rekli bi nije loše, ali nikako se ne možemo oteti dojmu da je moglo biti i puno bolje. U kolu koje je iza nas bilo je dosta iznenađujućih rezultata. Jedan od njih je i onaj s poljudske ljepotice. Hajduk ni nakon četiri kola ne zna za pobjedu, ovoga puta bod iz Splita odnio je Inter. Treba naglasiti da se nisu Zaprešićani izvukli na toj utakmici, imali su vodstvo 0:2 i Hajduk je morao sustizati tu prednost žutih. Vodeći Dinamo ne zna za poraz za razliku od “bilih”. Točnije, ne znaju za ništa drugo osim pobjeda. Ovoga puta pregazili su “mlađahni” Osijek čak s 5:0. I prilično mirni čekaju škotski Hearts. Ili ipak, ne baš tako mirni. Na drugom mjestu je Cibalija Stanka Mršića. Izgleda da je Mršić odlično posložio vinkovački sastav koji je u četvrom kolu bio bolji od Rijeke. S devet bodova nalaze se čvrsto na drugom mjestu. Ništa manje iznenađujući nisu ni rezultati Intera i Karlovca koji su na trećem, odnosno četvrtom mjestu. Varaždinci su odmah iza njih, a u prošlom kolu su osjetili slast gostujuće pobjede u Rijeci nad Istrom 1961. Šibenik i Slaven Belupo su prijateljski podijelili bodove podno Šubićevca, iako se sudeći po izvještajima nije igralo baš tako. Međimurje također visoko kotira, nalaze se mjesto iznad Zadra, a u prošlom kolu su na svom terenu pobijedili sesvetsku Croatiju. Najveće razočaranje prvenstva je Zagreb. Oni u četiri kola jedini nisu osvojili niti boda i uvjerljivo drže dno prvoligaške ljestvice. Ovoga puta na njihovom terenu pobijedila ih je Lokomotiva kojoj su to bili prvi bodovi ove “jeseni”.
A sada Dinamo
U sljedećem kolu na Stanove stiže vodeći Dinamo. Uvijek je to bila prava nogometna fešta za nogometne sladokusce u Donatovu gradu. Još nam je u gorkom sjećanju prošlosezonska utakmica na Stanovima kada je Zadar nakon prvih 45 minuta vodio 2:0, a na kraju je završilo 2:3. Nadajmo se da tako neće biti ovoga puta. Pred Zadrane ne treba stavljati previše velike imperative prije ove utakmice. Dinamo je izraziti favorit, ali tko kaže da favoriti uvijek pobjeđuju. Nećemo o predosjećaju jer nas je prije Karlovca prevario. Zadar će morati ostaviti srce na terenu protiv “modrih”, ako uopće želi doći u priliku osvojiti pokoji bod. Pa ako u tome i ne uspiju, a pruže maksimum svojih mogućnosti, nitko im neće moći ništa zamjeriti. A nada, ona posljednja umire. Bit će u sljedećem kolu još interesantnih dvoboja. Prije svega onaj na Kantridi gdje će Hajduk s riječkom braćom Sharbini tražiti prvu pobjedu u ovome prvenstvu. Kantrida im nikada nije ležala, možda je napokon s novim trenerom iz Italije stigao i dobar vjetar za bila jedra. Drugoplasirana Cibalia će na gostovanju kod Lokomotive pokušati zadržati to visoko mjesto na ljestvici. Inter će u Zaprešiću dočekati uvijek opasni Šibenik, a Karlovac će na megdan u Koprivnicu. Zagreb će prve bodove pokušati potražiti u Varaždinu, u suprotnome će opasno priprijetiti Zadru koji drži neslavni rekord Prve HNL s osam uzastopnih poraza. U sljedećem kolu još će se susresti Croatia i Istra 1961 te Osijek i Međimurje. U svakom slučaju prvoligaški se kotao pomalo zakuhava, a svi hvataju još uvijek povoljne pozicije za glavnu utrku.


Provjera protiv Velebita


Zadrani će i ovoga tjedna odigrati jedan ogledni susret, sve u cilju što bolje pripreme za prvenstveni ogled s Dinamom. Izabranici Dalibora Zebića će se danas s početkom u 18 sati suprotstaviti trećeligašu Velebitu, a susret će biti odigran u Benkovcu.