Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sv. Ante Ploteru zabranio gradnju

Autor: Ivo Morović

17.08.2009. 22:00
Sv. Ante Ploteru zabranio gradnju

Foto: Sebastian GOVORČIN



 Pobjednik tradicionalnog malonogometnog turnira u Sv. Filipu i Jakovu je momčad Sv. Ante koja je u finalnoj utakmici pobijedila Ploter. Prije samog finalnog dvoboja odigrana je i utakmica za treće mjesto u kojoj je slavila momčad Benkovačke recesije nad Fortunom (4:3). Nakon toga na redu je bila revijalna utakmica između udanih i neudanih žena, a bolja je bila ekipa neudanih (4:1). Izgleda da su godine i kućanski poslovi na udanima ostavili traga pa nisu uspjele parirati mlađim i odmornijim curama.
Finalni dvoboj protekao je u laganoj inicijativi Plotera, čiji su igrači čvrstom presing igrom imali više prilika, no izvrsni vratar “svetaca” Alen Šarlija zaključao je svoja vrata i tako svojoj momčadi donio trofej.
Već u prvoj minuti Kresović je u solo prodoru nanizao nekoliko igrača, ali je njegov snažan udarac obranio Šarlija. Kazna stiže minutu kasnije preko iskusnog Pavlovića, koji bježi obrani Plotera i neumoljivo pogađa malu mrežicu mladog Škode.
U 5. minuti Šarić vješto vara dvojicu, ali njegov udarac u rašlje opet vadi raspoloženi Šarlija, a samo minutu kasnije Kresović iz izgledne prilike gađa preko gola. Iako su od 15. minute “sveci” imali pet akumuliranih prekršaja, iskusna momčad Kreše Zrilića do kraja poluvremena nije napravila niti jedan prekršaj. U nastavku opet ista priča. Ploter igra, ali ne uspijeva svladati Šarliju, dok prekaljeni igrači Sv. Ante uzvraćaju brzim i opasnim kontrama.
Zbog međusobnog udaranja igru su napustili Marijo Marić i Kristijan Stipčević. Na 2:0 povisio je agilni Vujević pogotkom petom u 33. minuti. Smanjio je vrlo brzo Kapetanović nakon idealne asistencije Šarića, a konačnih 3:1 postavio je Pavičić u 38. minuti. Na kraju je još Jure Šarić dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja.


Finale


SV. ANTE3
PLOTER1
SV. FILIP I JAKOV – Igralište Kod bunara. Gledatelja 150. Suci: Josip Katuša i Zdenko Bakarić.
SV. ANTE: Šarlija, Zrilić, Marić, Tokić, Pavlović (1), Pavičić (1), Vujević (1), Šarić, Grubić. Voditelj: Filip Batur.
PLOTER: Škoda, Šarić, Ledenko, Prtenjača, Kapetanović (1), Stipčević, Kresović. Voditelj: Stipe Radoš.




 


Za treće mjesto


BENKOVAČKO RECESIJA4
FORTUNA3
BENKOVAČKO RECESIJA: Stojčević, Jelić, D. Ćorić, Matić, Kvesić (2), P. Čumurđić (1), Čosić (1), D. Čumurđić, S. Ćorić. Voditelj: Dragan Čumurđić.
FORTUNA: Peričić, Lapov, Brkljača, Stegić (1), Barešić, Stojanov, Čago (2), Troskot. Voditelj: Joško Stojanov.


 


Revijalna utakmica


UDANE1
NEUDANE4
UDANE: Brkljača (1), Polegubić, A. Barbaroša, M. Barbaroša, Jukić, Marković.
NEUDANE: M. Brzić (1), Fantina, Brzić, Bodrožić (1), Batur, Grabarić (2), Bašić.


 


Najbolji


Uz trofej za prvo mjesto momčad Sv. Ante inkasirala je deset tisuća kuna. Ploter je zaradio pet, Bekovačko recesija tri, a Fortuna tisuću kuna.
Najbolji igrač je Jurica Kresović (Ploter), najbolji vratar Alen Šarlija (Sv. Ante), a strijelac Ivan Grubić (Sv. Ante) s tri zgoditka.