Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Biogradski omjer 41:0!

17.08.2010. 22:00
Biogradski omjer 41:0!


Pobjeda kadeta Vaterpolo kluba Biograd na završnici prvenstva Hrvatske u kategoriji B, koje je održano u Biogradu na moru, ući će u anale, jer momčad Biograda je postigla 41 pogodak u tri utakmice, a nije primila niti jedan gol. U odlučujućoj utakmici protiv Cavtata biogradski dupini demonstrirali su kvalitetan vaterpolo, a sama činjenica da tijekom cijele utakmice nisu primili niti pogodak ukazuje na kvalitetu ove momčadi. Biograd je plivački dominirao u bazenu, a brze kontre te uspješnost realizacije ukazuje da ova momčad ima perspektivu i budućnost.
Medalje i nagrade najboljima uručile su vaterpolistice Biograda Josipa Pribilović i Lucija Vukašina, Zdenko Macuka član uprave kluba i dogradonačelnik grada Biograda Marijan Stopfer.
– Grad Biograd je puno uložio u rad s mladima u vaterpolo klubu Biograd, što je rezultiralo ovakvim rezultatom. Rad, 365 dana odlazaka na bazen u Šibenik te na bazen na Višnjiku, je urodio plodom. Biti peti u kategoriji A i prvi u kategoriji B veliki je uspjeh ovog kluba. Ne primiti niti gol na ovakvom prvenstvu nam daje još više elana za nove uspjehe i pobjede – ističe trener Biograda Zoran Pelicarić.
BIOGRAD 12
CAVTAT 0
(3:0,4:0,2:0,3:0)
BIOGRAD NA MORU: Bazen HTP Ilirije. Gledatelja 350. Suci: Ante Bura i Mirko Goreta (oba Šibenik). Opunomoćenik: Buča Kornelije (Biograd).
BIOGRAD: Katuša, Dunat 2, Kadija, Milat, Šehić, Dušković 4, Koprčina 2, Pelicarić 2, Majca 2, Mandić, Eškinja, Torbarina, Mršić, Šangulin. Trener: Zoran Pelicarić
CAVTAT: Batina, T. Dadić, Sturica, Guljenović, Oberan, Čurković, Mašicarić, Crvogorac, N. Dadić, Ucović, Curić, Kužin, I. Udović, M. Udović. Trener: Vlaho Lise.
Poredak: Biograd, Cavtat, KPK, Lošinj Jazon.
 


Momčad Biograda


Josip Katuša, Paulo Dunat, Ivan Kadija, Ante Milat, Denis Šehić, Bepo Dušković, Eugen Koprčina, Roko Pelicarić, Marin Majca, Leopold Mandić, Martin Eškinja, Kasijan Torbarina, Luka Mršić, Marin Šangulin.




 


Pelicarić i Dušković


Da se radi o talentiranoj momčadi Biograda ukazuje činjenica da je za najboljeg strijelca turnira po odluci svih trenera proglašen dvije godine mlađi od svojih vršnjaka Roko Pelicarić (12 golova), za najboljeg igrača kapetan Biograda Bepo Dušković (oba Biograd), a za najboljeg golmana Darko Baturina (Cavtat).