Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dovoljno je vremena da se uigramo

17.08.2010. 22:00
Dovoljno je vremena da se uigramo


Momčad se dosta promijenila, u odnosu na prošlu sezonu. Dosta je novih igrača, ali mislim da imamo jako puno vremena da se sve to ukomponira – kaže Car
Od četvorice nositelja igre iz prošle sezone, za koje je trener Danijel Jusup izrazio želju da ih zadrži u momčadi i ove sezone, ostao je samo jedan, Marko Car. Tomislav Ružić je prvi obznanio odluku da odlazi u turski Tofas, Rok Stipčević je prije koji dan potpisao za Cibonu, a Hrvoje Perić jučer je i službeno transferiran u Unicaju. I Car je imao određenih ponuda, nakon vrlo dobre prošle sezone, ali se ipak odlučio na ostanak u Zadru, te će ove sezone imati dosta novih suigrača.
– Momčad se dosta promijenila, u odnosu na prošlu sezonu. Dosta je novih igrača, ali mislim da imamo jako puno vremena da se sve to ukomponira – kaže Car, koji je s treninzima počeo još i prije službenog početka priprema.
– Prvi tjedan smo odradili više da trener dobije uvid u to, što mogu ovi igrači, koji su došli na probu. U drugom tjednu smo se više bazirali na to, kako bi naša igra trebala izgledati u nadolazećoj sezoni, pogotovo u obrambenom smislu.
24-godišnjem šuteru ovo će biti druge pripreme sa Zadrom. Za razliku od prošlog ljeta, kada je Zmago Sagadin za bazu visinskih priprema odabrao Rogašku Slatinu, ove je godine Jusup momčad poveo na Bjelolasicu. Tamo je trenutno jedanaest igrača, od čega su osmorica Zadrana (Car iz Karlovca, Bilan iz Šibenika, Vlaić iz Drniša), a danas se očekuje dolazak Zagrepčanina sa slovenskom putovnicom Jurice Golemca.
– Ovo je uvijek najteži dio sezone, ali to nekako treba pregrmiti, da bi se onda lakše izdržala sezona. Najviše ćemo raditi na fizičkoj spremi, te na nekim konceptima igre, koje ćemo koristiti ove sezone.
Nakon naporna dva tjedna priprema, igrači će jedva dočekati prve pripremne utakmice. Za sada, najavljeno je da će u Zadar stići jedna ukrajinska momčad, a želja trenera je i utakmica s Borikom, dok će na Kupu Kvarnera u Rijeci, 25. i 26. rujna, sudjelovati Zadar, FMP, Široki i novi A-1 ligaš Kvarner 2010.
– O tome još ne razmišljamo, ali svakako se veselimo tim utakmicama. Jednostavno, da vidimo na čemu smo, što smo dobroga napravili i na čemu trebamo još dodatno raditi, kako bi do početka sezone izgledali što bolje – za kraj će Car.