Fešta od mora, brudeta i vaterpola

Slika korisnika admin
Stipe SURAĆ
Mali Iž je slavio u uzvratnoj vaterpolo utakmici protiv Velog Iža

U organizaciji Udruge Mali Iž ovog vikenda na Malom Ižu održana je tradicionalna Ribarska noć koja je i ove godine privukla velik broj domaćih i stranih turista. Brojni posjetitelji su u tri dana, koliko je trajala fešta, mogli uživati u bogatom programu u kojem je sve "odisalo" dalmatinskim duhom.

Već je nadaleko poznato da se na Malom Ižu organiziraju dobre fešte, raznovrsnog programa u kojem svatko nađe ponešto za sebe pa je i ove godine velik interes posjetitelja izazvalo natjecanje u kuhanju brudeta, vaterpolo utakmica, turnir u košarci i večer poezije.

Petak je prošao u znaku natjecanja u kuhanju brudeta gdje se natjecalo šest ekipa između kojih je ocjenjivački sud birao najbolje.

Subota je započela igrama za najmlađe. Natjecalo se u skakanju u vrićama, nošenju jaja u žlici, skakanju u more, karijoli i plivanju na pasića. Nakon što su najmlađi odradili svoje, uslijedio je turnir u košarci mješovitih parova, a negdje oko šest sati popodne sati održana je uzvratna vaterpolo utakmica protiv Velog Iža u kojoj je slavio Mali Iž (12:7), a u prvoj utakmici slavio je Veli Iž (4:3). Drugi dan fešte je završio s večeri poezije gdje su prisutni mogli uživati u novom proširenom izdanju knjige "Uljenica moje matere" pjesnika Slavka Govorčina. Čitale su se stare iške priče i recitirale pjesme.

Blagdan Velike gospe je započeo s već tradicionalnom vaterpolo utakmicom starih protiv mladih i potezanjem konopa u popodnevnim satima na Komoševi. Zabava se nakon toga nastavila u Makovcu uz sastav Highlife i ples srca kojim se skupljala donacija za crkvu Blažene Djevice Marije u Malom Ižu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno