Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Gorjeli kontejneri po cijelom gradu

17.08.2010. 22:00
Gorjeli kontejneri po cijelom gradu


Zadarski su vatrogasci tijekom noći s ponedjeljka na utorak imali pune ruke posla gaseći kontejnere za smeće po cijelom gradu. Požari su nedvojbeno namjerno podmetnuti, a policajci sada pokušavaju ući u trag “piromanima”.
Sve je počelo u ponedjeljak navečer u 20.17 sati kada je zaprimljena prva dojava o zapaljenom smeću u kontejneru u Ulici Franje Petrića 10. Na intervenciju su došla i ugasila požar trojica vatrogasaca s kombijem. Nakon dva sata stigla je druga dojava da gori kontejner u istoj ulici.
Nakon kraćeg “zatišja” oko 3 sata u noći, planulo je smeće u kontejneru u Zvonimirovoj ulici, prema bazenu. Samo što je taj požar ugašen, nije prošlo ni pola sata u 3.30 sati, zapaljeni su kontejneri u Ulici Josipa bana Jelačića. Tu je gorjelo pet kontejnera sa smećem, a vatra se proširila i na obližnje stablo bora.
Posljednja dojava zaprimljena je u 4.42 sati kada je zapaljeno smeće u kontejnerima, kod zadarske Osnovne škole Šime Budinića.
Ugašen požar miniranog područja u Kašiću
Zadarski vatrogasci jučer su nešto prije 14 sati lokalizirali požar koji je planuo oko 10.20 sati na miniranom području u mjestu Kašić.
Požar su gasila tri vozila JVP-a Zadar, a kako zbog opasnosti od mina nisu mogli ući na opožareno područje pa su im ubrzo u pomoć pristigle zračne snage s dva kanadera i jednim air tractorom.
U požaru je izgorjela trava i nisko raslinje, a požarište će, kako su izvijestili iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra Zadar, i dalje nadgledati vatrogasci JVP-a Zadar.
Svega dva dana ranije postrojbama JVP Zadar u pomoć su pristigle zračne snage prilikom gašenja požara na brdu Debeljak gdje je, također, gorjelo nisko raslinje i trava na minski sumnjivom području.