Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Odvjetniku Luki Šušku planuo mercedes

17.08.2010. 22:00
Odvjetniku Luki Šušku planuo mercedes


Odvjetnik Šušak nije ozlijeđen, a nakon nesreće po mercedes je došla HAK-ova vučna služba koja ga je odvukla u Mercedesov servis u Zadru. Njega je dalje do Knina prevezao prijatelj tako da je uredno stigao na zakazanu raspravu
Poznati zagrebački odvjetnik Luka Šušak (64) ostao je danas bez svog mercedesa koji je planuo tijekom vožnje, a do dolaska vatrogasaca i policajaca od njegovog auta nažalost, skoro da nije ostalo ništa.
Sreća, u nesreći što odvjetnik Šušak nije ozlijeđen, a iz plamtećeg mercedesa uspio je spasiti i spise koji su mu trebali jer se upravo vozio prema kninskom sudu kako bi odradio još jednu u nizu sudskih rasprava. Prema služebnoj informaciji iz PU zadarske požar je na njegovom automobilu zagrebačkih registracija planuo jutros oko 7.30 sati, na prometnici D-27 između Karina i Benkovaca.
– Dok sam se vozio prema Karinu vidio sam da se nešto dimi ispod haube. Odmah sam stao i podigao haubu kako bi vidio o čemu se radi. No, to je bila kobna greška jer je u doticaju sa zrakom auto najdanput počeo sve brže gorijeti. Vatra se munjevitom brzinom počela širiti. Uspio sam nekako izvući spise koje sam imao u autu, a onda sam nazvao vatrogsace koji su zaista brzo došli, no untoč tome auto je izgorio. Kad su došli vatrogasci, oni su potom nazvali policajce kako bi obavili očevid – prepričao nam je kratko putem telefona odvjetnik Šušak rekavši kako se nije ozlijedio.
Još je pojasnio kako je to bio “polovni” mercedes kojeg je kupio prije tri godine i tada ga je platio nekoh 20-tak tisuća eura.
Nakon nesreće po mercedes je došla HAK-ova vučna služba koja ga je odvukla u mercedesov servis u Zadru, a njega je dalje do Kinina prevezao prijatelj tako da je uredno stigao na zakazanu raspravu. Na novinarsko pitanje sumnja li ipak, možda zbog prirode njegova posla da je požar nekako podmetnut, Šušak je kategorički otklonio takvu mogućnost potkrijepivši to i činjenicom kako je tijekom vožnje u dva navrata stao te da je sve bilo u redu.
I policijskim je očevidom utvrđeno kako je uzrok požara tehnički kvar na motoru automobila.
Luka Šušak je u Zadru ostao upamćen kao odvjetnik Zorane Banić kojoj se sudilo na zadarskom Županijskom sudu zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva Škabrnje u studenom 1991.godine. Banić je zbog toga bila pravomoćno osuđena na šest godina zatvora koje je odrobijala i krajem listopada prije tri godine izašla iz zatvora i zauvijek napustila Hrvatsku. No, odvjetnik Šušak i dalje vodi “bitku” jer je nedavno podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv presuda Županijskog suda u Zadru i Vrhovnog suda RH smatrajući kako je tijekom postupka povrijeđena Ženevska konvencija prema kojoj sanitetsko osoblje kojem je tada pripadala i Zorana Banić kao medicinska sestra, nije mogla biti odgovorna za bilo koju vojnu akciju jer je obavljala dužnosti medicinskog karaktera.
U ožujku ove godine na zadarskom Županijskom sudu, odvjetnik Šušak branio je i 37-godišnjeg Nedeljka Jankovića koji je tada nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom Zemunika Gornjeg i Jagodnje Donje tijekom listopada i studenog 1991. godine. Ova presuda još nije pravomoćna.