Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Stavrosove ćakule i bačeni čiketi nisu omeli proslavu

17.08.2010. 22:00
Stavrosove ćakule i bačeni čiketi nisu omeli proslavu


Proslava dana svetog Roka, nebeskog zaštitnika Bibinja, počela je prekjučer svečanim misnim slavljem ispred crkve sv. Roka, a predvodio ga je don Dario Tičić.
Kako to inače bude kad se spoji veliki dan s ljetnim ugođajem, u večernjim satima se u centru mjesta i na Crljenici skupila masa ljudi. Bibinjci i njihovi gosti mogli su uživati u koncertu Jasmina Stavrosa, koji je inače provjereni recept na ovim prostorima. Doduše, ovim nastupom se nije baš proslavio, jer je bio vidno dezorijentiran i sklon više ćakuli nego pjevanju. Štovatelji tradicionalne bibinjske fešte teško su se pomirili s takvim nastupom popularnog pjevača, pa su se ubrzo uputili u avanture po obližnjim kafićima, gdje je atmosfera bila puno bolja nego na Crljenici.
Jasmin je svoj nebulozni nastup kako tako odradio, svirajući na kraju tek pred najmlađima, dok je „ozbiljna” ekipa okupirala lokale oko Jaza. Kako smo to i naviknuli, u nekoliko navrata se mogla čuti glasna eksplozija uzrokovana “čiketima”, ali na to su trzali tek novopečeni gosti.
Inače, proslava zaštitnika Bibinja sv. Roka, središnja je fešta u Bibinjama i ujedno vrhunac turističke sezone. Koliko Bibinjci drže do svoje fešte moglo se i primjetiti dan ranije, kad je već tradicionalno organiziran doček uz koncert Iće Sikirića. Zanemarivši nekoliko incidenata, fešta svetog Roka bila je pravi doživljaj.