Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Humanitarna izložba za dječji vrtić

17.08.2011. 22:00
Humanitarna izložba  za dječji vrtić


Turistička zajednica Tkon i Udruga “Ama  artem” iz Zagreba u Tkonu  su organizirali humanitarno-prodajnu izložbu slika kako bi skupili sredstva za obnovu mjesnog vrtića “Čok”.
– Naši najmlađi zaslužili su  najbolje, a kako upravo u tim  malenim godinama oblikuju  sebe za život odlučili smo  opremiti njihove prostorije  kako bi izrasli u velike i sretne ljude, poručio je tkonski  načelnik Danijel Katičin.
Ovaj projekt prepoznala je  i prva likovna kolonija koja je  ovog proljeća održana u Tkonu, a čiji su članice odlučile  darovati svoje slike mališanima.
– Dajana Budovac, koja već  godina dolazi u Tkon na ljetovanje, je jedno vrijeme bila  jedan od glavnih organizatora Hrvatske treking lige.  Dajana je predsjednica amaterske Udruge likovnih umjetnika “Ama Artem” iz Zagreba na čiju je inicijativu i  održana ova izložba. Mi smo  se rado odazvali na poziv te  uz njenu pomoć ovoga proljeća organizirali likovnu koloniju u Tkonu na koju se  odazvalo više od petnaest slikarica iz Zagreba, podsjetio  je Katičin.
Zanimljivost je da su sve  bile žene, na popisu je bio  jedan muškarac, međutim,  zbog spriječenosti nije mogao doći.
– Uobičajeno je da domaćini podmire troškove puta, smještaja i hrane, ali u  ovom slučaju moramo svakako reći da su one platile  put, a mi smo se pobrinuli za  smještaj i hranu, prekidan  pljeskom nazočnih rekao je  Katičin.