Odzvonilo ucjenama mobilnih operatera

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
mobiteli
Korisnici mobitela konačno će moći birati samo one usluge koje žele

Zbog posljednje izmjene Zakona o elektroničkim komunikacijama brojni su građani odahnuli - konačno će moći birati samo one usluge koje žele, te raskidati nepovoljne ugovore s telekom-operaterima, i to bez ikakvih naknada.

Naime, telekom-operateri, zbog novih izmjena Zakona, više ne smiju uvjetovati jednu telekomunikacijsku uslugu drugom, primjerice internet telefonskim priključkom. Također, pri prijevremenom raskidu ugovora kojim se potrošač, primjerice, obvezao na plaćanje određene tarife dvije godine u zamjenu za mobilni uređaj, morat će platiti samo vrijednost dobivenog uređaja, a ne sve preostale mjesečne tarife do kraja ugovorenog razdoblja.

- Među svim pritužbama građana koje zaprimamo tijekom godine najviše je onih koji se odnose na telekomunikacijske usluge, a u tom sektoru najviše je problema upravo oko prijevremenog raskida ugovora. Ljudi su bili u situacijama da kada žele promijeniti operatera to ne mogu učiniti jer su unaprijed previše dužni onome s kojim već imaju potpisan ugovor. Problemi su sezali do takvih razmjera da su preostale mjesečne rate morali plaćati i mrtvi, odnosno nasljednici pokojnika. Stoga ove izmjene Zakona o elektroničkim komunikacijama predstavljaju značajno poboljšanje i od velike je važnosti za sve građane - kaže Mira Brumerček-Lukačević iz Udruge "Potrošač".

Zakon o elektroničkim komunikacijama operaterima ostavlja za prilagodbu rok od 90 dana od stupanja izmjena zakona na snagu. Nakon isteka tog roka očekuje se val prekida nepovoljnih ugovora, ali i novi, kvalitetniji i jeftiniji paketi telefon-internet-TV usluga.

Vipnet: prihodi pali, broj korisnika porastao

Tvrtka Vipnet u drugom je kvartalu zabilježila pad ukupnih prihoda, ali  i rast broja Vip korisnika te je zadržala stabilan udio u vrijednosti mobilnog  tržišta koji iznosi 39,5 posto, izvjestili su iz te tvrtke.

Ukupni prihod od 100,5 milijuna eura smanjen je za 9,1 posto u odnosu  na drugi kvartal prošle godine zbog dodatnih beneficija ponuđenih  korisnicima u recesijskim vremenima i velikim dijelom zbog regulacije  cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu, navodi se u priopćenju.  Operativna dobit je u drugom kvartalu iznosila 27,1 milijuna eura, kao  izravna posljedica programa zbrinjavanja viška zaposlenih, dok je dobit  prije kamata i poreza iznosila 11 milijuna eura. Smanjen je pad mjesečnog  prihoda po korisniku, koji u drugom kvartalu iznosi 13,3 eura.

Unatoč tomu, Vipnet je zadržao stabilan udio u vrijednosti tržišta koji  iznosi 39,5 posto, navodi se u priopćenju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika veronika
Hvala Bogu konacno,majku vam lopovsku
Slika korisnika najpametniji
Aa dobro da se nisam otelio!!!! S VIP-om i T-com-om ne želim imati niti onu točku na i i baš u pravo vrijeme sad kad je vip preuzeo b-net. Kako ih nije sram reći da su prihodi 13.3 eura kad su im računi od par stotina eura mjesečno!?!? Plus što ti vip još nabaci 200-300 kn na račun od 1200-1500 jer misle da onaj izlist (radi velike debljine) nitko neće čitati pa uvale pozive iz prethodnog mjeseca. To su 2 najpokvarenije, najbezobraznije...najmafijaškije firme u hr. U doba dok su druge firme naplaćivale 30-ak lipa po minuti (ut zaradu, naravno) ovi su to isto lupali po kunu i 20 (bez pdv-a). Zapalili se da Bog da!!!