Zbog bibinjskog dišpeta rijetki po velikom pljusku napustili procesiju sv.Roka

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

"Zdravo Roko, odvjetniče, slavni Božji ugodniče! Blagoslovi naša polja i livade da nan zgodna kiša padne", refren je tradicionalne pjesme kojim je vjernički puk prekjučer u procesiji oko Starog sela pratio kip ovoga sveca, nebeskog zaštitnika Župe sv. Roka u Bibinjama, najmnogoljudnijih naselja u Zadarskoj županiji s preko 4.000 stanovnika.

Sveti Roko je u pravom smislu riječi  i uslišao molitve vjernika.  U "podne manje kvarat", točno na pola puta veličanstvene procesije u kojoj je sudjelovalo oko 3 tisuće  Bibinjaca, njihovih prijatelja, gostiju i turista, započela je najprije kišica a minutu-dvije poslije i pravi ljetni pljusak.

Usprkos prijetećoj grmljavini i jakom pljusku, sa ili bez kišobrana svi mokri do kože, rijetko tko da je sasvim napustio procesiju. Kao i u skorašnjem sjemeništaracu Frani Šindiji, koji je u 21. godini čuo Božji poziv, proradio je nadaleko poznat bibinjski dišpet ugrađen u čvrste temelje kršćanske vjere i domoljublja. I hodočasnici su se bibinjskim primjerom  iskazali.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno