Gori u Lišanima Ostrovičkim i Tulovim gredama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Zračne snage angažirane na dva nova požarišta
Ponovno je bila potrebna pomoć kanadera

Ponovno su aktivne Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obraneiz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika danas su angažirane su na novim požarištima u Zadarskoj županiji.

Na požarištu Lišane Ostrovičke požar gasi šest protupožarnih aviona, dok je u gašenju požara u Tulovim gredama na Velebitu angažarian Canadair CL-415.

Sva preostala današnja požarišta u najvećoj mjeri stavljena su pod nadzor gaitelja, uključujući i požar u Promini kojeg je vjetar bio ponovno aktivirao.

Na požarištu iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu u Ličko-senjskoj županiji požar gasi jedan Canadair CL-415, a na najnovije požarište kod Posedarja u Zadarskoj županiji upućena su dva Canadaira. Prethodno su letačke posade Canadaira zajedno sa zemaljskim vatrogasnim snagama uspjeli staviti pod nadzor požarište Razvođe-Promina u Šibensko-kninskoj županiji, a na ovom požarištu trenutno se nalazi jedan Airtractor AT-802 koji sanira i natapa požarište.

Požar na Svilaji još je aktivan, a u njegovu gašenju sudjeluju jedan Canadair i dva Airtractora.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno