Kod Britanaca osim ecstasyja pronađena i "droga za silovanje"

Slika korisnika valentinam
Trojica u istražnom zatvoru, jedan u pritvoru
Autor: 
Tereti ih se da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje, prerade, uvoza ili izvoza tvari koje su u Hrvatskoj zabranjene
PIXSELL
Britance je privukao festival elektronske glazbe na kojem su pronašli svoje tržište

Policija je u Tisnom u zadnjih petnaestak dana uhitila četvoricu britanskih turista koje sumnjiči za preprodaju droge, trojici je već određen 30-dnevni istražni zatvor kako na slobodi ne bi ponovili kazneno djelo, a četvrti, uhićen 15. kolovoza, predan je pritvorskom nadzorniku.

Protiv 26-godišnjaka, 32-godišnjaka i 46-godišnjaka šibensko tužiteljstvo donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje, prerade, uvoza ili izvoza tvari koje su u Hrvatskoj zabranjene, zbog čega im je i određen istražni zatvor.

Dvojicu Britanaca, 46-godišnjaka i 32-godišnjaka policija je uhitila 31. srpnja u Tisnom u kampu gdje se tijekom čitavog ljeta održavaju festivali elektronske glazbe.

Kod 46-godišnjaka policija je pronašla 11 tableta ecstasy i bočicu sa 20 mililitara droge GHB, poznate i kao 'droga za silovanje', a pretragom apartmana kojim se britanski turist koristio pronašli su još 372 tableta ecstasyja. U kampu je uhićen i njegov 32-godišnji sunarodnjak kod kojeg su inspektori šibenskog Odjela kriminaliteta droga pronašli razne vrste droge i novac za kojeg sumnjaju da potječe od prodaje.

Policija je 26-godišnjaka uhitila na istoj lokaciji prošlog vikenda. On je kod sebe imao 78,7 grama različitih vrsta droga.

Četvrti Britanac osumnjičen za preprodaju droge uhićen je na blagdan Velike Gospe, pet minuta nakon ponoći, u blizini istoga kampa. Riječ je o 22-godišnjaku, koji je kod sebe imao također više vrsta droge. Radi nastavka kaznenog postupka, predan je pritvorskom nadzorniku. 

I zagrebačka policija imala dobar "ulov"

Zagrebačka policija uhvatila je u dva odvojena slučaja četvoricu mladića od kojih je zaplijenila više od pola kilograma marihuane, stotinjak tableta ecstasyja i 15-ak grama amfetamina.

U prvom slučaju zagrebački policajci uhvatili su muškarce u dobi od 27 i 23 godine koje sumnjiče da su nabavljali veće količine marihuane, MDMA i amfetamina namijenjenih neovlaštenoj prodaji.

Policajci su ih zaustavili u utorak u Novom Zagrebu pa su im osumnjičeni prilikom legitimiranja dragovoljno izručili 15-ak grama amfetamina, 260 grama marihuane i 100 tableta MDMA.

U drugom slučaju uhvaćena su dvojica 21-godišnjaka koji su u utorak oko 19 sati na području Dubrave zatečeni u preprodaji marihuane 20-godišnjakinji. Djevojka je po policijskom izvješću predala pet grama marihuane, dok su osumnjičeni iz automobila predali 250 grama marihuane i digitalnu vagu.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)