Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sigma kod Bagata gradi još dvije zgrade

19.08.2018. 07:00
Sigma kod Bagata gradi još dvije zgrade


Tvrtka Sigma matica d.o.o., investitor u projekt stambene izgradnje u naselju Višnjik, Ulica Nikole Tesle na zemljištu bivše tvornice Bagat, nakon prvih pet potpuno izgrađenih i useljenih zgrada, te dvije koje su u izgradnji, priprema zemljište za zgrade broj 8 i 9.
Stanovi u ovom novom stambenom naselju potpuno su razgrabljeni, a dio stanova po povoljnijim cijenama ostavljen je i za sindikate. U prvoj zgradi svoje poslovne prostore kupile su i Hrvatske ceste, za 1,2 milijuna kuna. Upravo zbog velikog interesa porasla je i cijena kvadrata šesterokatnih grdosija pa je tako za većinu stanova cijena kvadrata oko 1890 eura po metru četvornom, šesti kat prodaje se po 2000 eura po metru kvadratnom, dok se prizemlje prodaje po nižim cijenama za članove sindikata. Stanari su u obvezi kupiti i jedno ili dva parkirna mjesta, ovisno o veličini stana.
Interes za ovim zgradama ne čudi i s obzirom da su u blizini tri dječja vrtića, igrališta, osnovne škole, nekoliko trgovačkih centara itd.
Stanovi su izvedeni u kvadraturi od 33 m2 do 104 m2 s balkonom ili lođom ovisno o tlocrtnoj poziciji. Vanjska stolarija izvedena je od PVC-a visoke toplinske izolacije koja zadovoljava standarde niske potrošnje energije i bogatog je dizajna, a kvalitetni materijali koriste se i u unutrašnjosti stanova.