Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradale 9-godišnja i 5-godišnja djevojčica

18.08.2020. 08:36


NOVO: … Prema riječima dr. Edija Karuca, zamjenika ravnatelja zadarske Opće bolnice, 46-godišnjaka i devetogodišnju djevojčicu danas čeka kontrolna obrada, ali njihovo stanje je stabilno te se nalaze izvan životne opasnosti.
——————————————————————————————————————————————————-
U ponedjeljak oko 18,30 sati na državnoj cesti D-54 Maslenica – Zaton Obrovački dogodila se teška prometna nesreća s dvije poginule osobe. Na mjesto događaja izašla je policija i druge nadležne službe, a u prometnoj nesreći sudjelovala su dva osobna vozila.
Promet navedenom državnom cestom  bio je obustavljen u vremenskom periodu od 19.40 do 1.10 sati i odvijao se obilazno, a na mjestu nesreće je očevidom rukovodio županijski državni odvjetnik.
Prema rezultatima očevida koji su proveli policija i državni odvjetnik,  nesreća se dogodila u trenutku  kada 66-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka krećući se dionicom ceste D-547 iz smjera Obrovca prema Sv.Roku, dolaskom do križanja s cestom D-54 nije propustio vozila s prednošću prolaska, pri čemu je došlo do sudara s osobnim vozilom marke Audi zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji vozač, a koje se kretalo iz smjera Maslenice u smjeru Zatona Obrovačkog. Od siline udara osobno vozilo Audi prevrnulo se na krov i udarilo u betonsko postolje rampe.
U prometnoj nesreći smrtno su stradali putnici iz osobnog vozila Audi, dvije djevojčice iz Gračaca, sestre, u dobi od 5 i 9 godina, dok su 49-godišnji vozač i još jedno dijete, vozilom HMP-a prevezeni u Opću bolnicu Zadar  gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede, priopćili su iz PU zadarske.
U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim vozačem osobnog vozila Fiat zagrebačkih registarskih oznaka zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.