Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Odbojka na pijesku na novi način

18.08.2021. 07:24


U povodu Međunarodnog dana mladih i proslave Velike Gospe, Klub odbojke na pijesku Soline na istoimenoj biogradskoj plaži organizirao je turnir koji se do razlikovao od svih dosadašnjih. To King of the Court je brža i grublja verzija odbojke na pijesku u kojoj se pet momčadi rotira na terenu.
– Igra je vrlo atraktivna budući da na jednom terenu igra pet sastava. U našem slučaju, budući da je riječ o rekreativcima, pravila smo malo prilagodili igračima pa su u svakoj ekipi bila tri člana, a sudac je svirao samo dodirivanje mreže. Prvi, na neki način i probni turnir, okupio je 18 igrača, odnosno šest ekipa. Poeni važe samo u desnom kraljevskom polju, a ekipe se izmjenjuju i ulaze u igru. Igra se na vrijeme, 20 minuta, bez prekida, uz glasnu glazbu koja je zabavljala sve prisutne na plaži. Dvije najlošije ekipe po bodovima napuštaju igru, zatim 15 minuta aktivne igre te jedna ekipa napušta igru, pa 10 minuta još jedna napušta i ostaju dvije ekipe koje igraju uobičajeni set do 21. Ekipe koje su ispale druge i treće igrale su za treće mjesto, a dvije najbolje su odlučivale o pobjedniku. Uz glavnog poene su zbrajala i još tri suca, a bilo je važno upisati uz poene i koliko je koja ekipa bila u kraljevskom polju ukoliko bi imale isti broj poena – kaže Zvonimir Petrović iz KOP Soline, voditelj turnira.
Nakon što je u borbi za treće mjesto BnM slavio protiv favorita Šerifa, u finalu se igralo se poen za poen da bi u završnici na poen razliku Dupin pobijedio Houston.
– Nova i atraktivnija igra privukla je mnoge kupače koji su se čudili da je na jednom terenu 18 igrača. Atraktivnih poteza nije nedostajalo i mislim da ćemo dogodine ponoviti ovakav turnir – zaključio je Petrović.


Semafor
Rezulati, finale: Dupin – Houston 25:23; za treće mjesto BnM – Šerif 21:17.
Redoslijed: 1. Dupin (Jurica Milačić, Samir Suhonjić, Domagoj Kušec), 2. Houston (Luka Perić, Luka Lapov, Amalija Novalić), 3. BnM (Ante Kruneš, Almir Gegollaj, Luka Delin), 4. Šerif (Adam Novalić, Tea Zorica, Aldo Tolić).