"Arion", "Monet" i "Pegasus" u rujanskim posjetima

Slika korisnika admin
Autor: 
emerald
Brod "The Emerald" u Zadarskom će kanalu posljednji, 11. put ove godine usidriti 1. listopada

Sljedećeg tjedna, od 22. do 28. rujna 2008. godine, u Zadar će uploviti tri broda na kružnim putovanjima Jadranom. Prvi od njih je brod "Arion" koji će iz Pule stići u Zadar u utorak 23. rujna. Gosti s "Ariona" u našem će gradu provesti cijeli dan od 7 do 21 sat navečer kada brod isplovljava u pravcu Splita. Brod "Arion" plovi pod portugalskom zastavom (Madeira, Portugal), dužine je 118 metara i kapaciteta 300 putnika. U Zadru se posljednji put ove godine očekuje krajem mjeseca, točnije u utorak 30. rujna.

Brod "Monet" na svom kružnom putovanju Jadranom također će uploviti u Zadar u utorak 23. rujna. Brod plovi pod zastavom St. Vincenta (Kingstown, St. Vincent), dužine je 68 metara i kapaciteta 61 putnika, a u Zadar će stići iz Korčule u 9 sati i ostati do isplovljavanja za Veneciju u 15 sati. "Monet" će u Zadru pristati još jedanput tijekom rujna (30. rujna) i četiri puta tijekom listopada (7., 14., 21. i 28. listopada). Najavljeno je još ukupno pet pristajanja broda "Monet" u studenom i prosincu ove godine, kada će se u Zadru zadržavati do dva dana.

U srijedu 24. rujna, iz Kopra će u 8 sati uploviti grčki brod "Pegasus" (matična luka Pirej). U Zadru će se zadržati svega šest sati, odnosno do 14 sati kada isplovljava u pravcu otoka Hvara.

Brod "The Emerald" kao najveći brod koji je ove godine ukupno 10 puta posjetio Zadar, u Zadarskom će se kanalu posljednji 11. put ove godine usidriti u srijedu 1. listopada. "The Emerald" plovi pod grčkom zastavom (matična luka Pirej), dužine je 182,70 metara i kapaciteta čak 1.200 putnika. Zbog dubine gaza od 8,58 m "The Emerald" će se na dolasku iz Venecije usidriti u Zadarskom kanalu u 7 sati, a isplovit će za Dubrovnik u 18 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno