Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Cijena ulaznice 30 kuna, pretplata za sezonu 490

Autor: Ivan Knežević

17.09.2008. 22:00
Cijena ulaznice 30 kuna, pretplata za sezonu 490

Foto: Zvonko KUCELIN



– Vjerujemo da će naši navijači vidjeti puno kvalitetnih utakmica. Suradnja sa SC Višnjik dobra je i mi smo praktički sve dogovorili – kazao je Kristijan Magaš, predsjednik
U KK Zadar sve su zgotovili oko ulaznica za novu sezonu pa jutros sazvali i održali konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli brojne pojedinosti.
– Malo smo okasnili i zato se ispričavamo, ali riječ je o tomu da je trebalo ući u sustav a prije toga sve je trebalo pripremiti, itd. Za cijene mogu uopćeno reći da su ispod ekonomske razine jer je primarni cilj da u dvorani bude što više gledatelja. Kad je o momčadi riječ, napominjem da je sastavljena u skladu s mogućnostima i ambicijama. A zna se da Zadar želi na kraju ove sezone biti momčad koja će ući u Euroligu. Vjerujemo da će naši navijači vidjeti puno kvalitetnih utakmica. Suradnja sa SC Višnjik dobra je i mi smo praktički sve dogovorili – kazao je Magaš.
Pozvao je potom Dina Bajla, direktora SC Višnjik, da on kaže neke zanimljive pojedinosti.
– Malo zakašnjenje dogodilo se zato što smo željeli da Zadar dobije sustav za prodaju ulaznica koji može biti široko primijenjen. To ima Rijeka i to je izvrsno. Dakle, taj sustav omogućuje svima subjektima u vlasništvu Grada da relativno jednostavno stave ulaznice na tržište. Prvi će biti SC Višnjik, sutra to može biti NK Zadar, pa HKK, itd. Do petka, tj. do početka teniskoga meča Hrvatska – Brazil, potrajat će montaža i sve će biti u redu. Treba reći da se u dvoranu neće moći preko reda , a i u dvorani i izvan nje neprekidno je uključen video-nadzor. Usput, ulaznice ćemo uskoro moći prodavati i on line pa će za neki događaj u Zadru ulaznicu lako moći kupiti bilo tko izvan Zadra – rekao je Bajlo.
U najjeftinijem, žutom sektoru, cijena ulaznice bit će 30 kuna, godišnja 490, jednako kao u sektoru Tornado. Plavi sektor koštat će 50, “prsten” 60, obiteljski vip 70, vip u pressu 80, a zlatni vip 200.
Pretplatnički paket podrazumijeva 32 utakmica u NLB ligi prije doigravanja i prvom krugu Eurokupa. Dakle, tko uzme najjaftiniji paket od 490 kuna jednu će utakmicu gledati za svega 15 kuna. Za usporedbu, za prijateljsku utakmicu sinoć odigranu, Cantu – Zadar, domaćin je ulaznicu naplaćivao 10 eura!
KK Zadar je priredio i izdao informativni vodič za sezonu 2008/9. Dobro je oblikovan i ima pregledan i zanimljiv sadržaj. Osim Magašove prigodne besjede, u vodiču će svatko pronaći podatke o igračima, momčadi i stručnom stožeru, zatim shemu dvorane s obilježenim sektorima i svim postojećim stolcima, prikaz utakmica i cijene za sve ulaznice.
– Nema besplatnih ulaznica, ali ima nekih koje će se prodavati po povlaštenoj cijeni. Na primjer, za članove HVIDRe, za košarkaške djelatnike i slično. Ovaj sustav ulaznica onemogućuje manipulacije – kazao je Davor Perišić, jedan od klupskih direktora.
Za doigravanje će pravo prvokupa imati nositelji pretplate, a prodaja će početi sutra u devet sati u klupskim prostorijama u Jazinama. Navijačka skupina Tornado, pak, poziva sve svoje članove da nabave ulaznice. Tornado će imati svoje segment u gledalištu na južnoj strani.


Cijene ulaznica po sektorima pojedinačno pretplata
* Žuti sektor, istok i zapad 30 490
* Tornado 30 490
* Plavi sektor 50 810
* Prsten 60 970
* Obiteljski VIP 70 1130
* VIP u Pressu 80 1290
* Zlatni VIP 200 3220


Sutra Virtus – Zadar
Večeras kasno Zadrani igraju u Cantuu, a sutra ih čeka treća utakmica i to u Bologni protiv Virtusa. Ona prva, odigrana u Kopru, završila je pobjedom Zadra protiv Luke Koper 87:68 (15:15, 18:23, 19:28, 16:21) i u toj su utakmici poene Zadrani rasporedili ovako: Beck 20, Stipčević 5, Dixon 13, Johnson 15, Ružić 9, Macura 19 i Rančić 6.