Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Da je Humbolt ostao…

Autor: Šime Ćurko

17.09.2008. 22:00
Da je Humbolt ostao…

Foto: Filip BRALA



Arbanasi su u njemačkom četvrtoligašu pronašli protivnika po mjeri, nakon što su nekoliko prethodnih trening utakmica izgubili od klubova iz višeg ranga. Osim Luke Plazine, koji ima zdravstvenih problema, protiv Nijemaca Zlatko Saračević (trener Igor Nikolić je imao poslovnih obveza) imao je na okupu kompletnu momčad koja će se sljedeće sezone natjecati u Trećoj ligi.
Najviše problema “crveno-crni” mogli bi imati na desnoj strani napada, ali u zadarskom rukometu ionako godinama manjka pravih ljevaka. Sve ostalo izgleda solidno. Na crti Škulić, koji se može mijenjati s Baturom, na srednjem sve bolji Mate Valčić, na lijevom vanjskom izmjenjivali su se Zelić i Batur, na lijevom krilu Zelić i Blažević, uz Bjeliša kao prvog vratara Arbanasi se mogu nadati dobrom plasmanu u Trećoj ligi. Koliko dobrom ovisit će, osim o igri Arbanasa, i o kvaliteti protivnika. Ovoj momčadi Arbanasa očigledno nedostaje pravi šuter. Da ga imaju Arbanasi bi praktički već sada bili u Drugoj ligi. Ovako, puno će toga odlučivati igra u obrani gdje Batur i društvo mogu dosta toga napraviti, a iz prave obrane uvijek se može otvoriti kontra za rastrčanog Zelića. Na postavljenu obranu Arbanasima će bez klasičnog šutera biti puno teže. Osim toga za Arbanase je od velikog značaja da na svim utakmicama imaju na raspolaganju one najiskusnije. Preskoče li koju utakmicu Zelić, Škulić, Batur ili Valčić, bit će ih teško nadoknaditi.
S Mittelsachsenom Zadrani su odigrali izjednačenu utakmicu u kojoj, osim početnih 3:0 za domaćine, nijedna momčad nije imala prednost veću od dva gola. Na terenu je bilo dosta žustrine (gosti su u jednom trenutku imali tri isključena igrača), bilo je očito da i jedni i drugi žele pobijediti, pa konačnih 27:27 izgleda kao najrealniji ishod. Arbanasi su imali 26:24, gosti 27:26 te 40 sekunda za zadnji napad nakon što je Mate Valčić realizirao sedmi od osam sedmeraca koje je izveo. Nijemci nisu pogodili, ostalo je neodlučeno i svi zajedno mogli su zadovoljni na domjenak.


Arbanasi darivali Humbolta
Iako nikad nije odigrao službenu utakmicu za Arbanase, Šime Humbolt, odnedavno član Mittelsachsena, dobio je od momčadi s kojom je trenirao ovo ljeto prigodni dar za odlazak iz Zadra. Uz cvijeće momci iz Arbanasa darovali su mu njemačko-hrvatski rječnik koji će mu dobro doći u “pečalbarstvu”. Dar je Humboltu uručio Krešimir Donđivić, tajnik Županijskog rukometnog saveza. U Arbanasima su Humboltu ostavili otvorena vrata, profil igrača kakav je Humbolt (desni vanjski, dobar šuter) idealno bi se uklopio u Nikolićevu momčad. Inače, Humbolt je bio dugogodišnji član Zadar Eve, kluba za koji je odigrao niz velikih utakmica. Po onome što je pokazao protiv Arbanasa trenutačno je uvjerljivo najbolji igrač svog novog kluba.


ARBANASI  – MITTELSACHSEN  27:27 (13:14)
ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Pavić, Torbarina (oba Zadar).
ARBANASI: Bjeliš, Runje, Strmečki, Zelić 7, Škulić 2, Batur 3, Kotlar, Mlakić, Softić, Bezenšek 1, Vujević 2, Šegarić, Valčić 12, Klanac, Blažević. Trener: Zlatko Saračević.
MITTELSACHSEN: Ehrenberg 1, Humbolt 9, Staffe 5, Nitsche 1, Lehmann 2, Wunder 4, Leuschken 4, Cardaun 1, Gwosdz, Manis, Lane, Nickel. Trener: Dietmar Bardo.
Sedmerci: Arbanasi 7 (8); Mittelsachsen 3 (4).
Isključenja: Arbanasi 8 minuta; Mittelsachsen 14 minuta.