Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na krilima punog Višnjika

Autor:

17.09.2008. 22:00
Na krilima punog Višnjika

Foto: Zvonko KUCELIN



Kad je Hrvatska u proljeće prošle godine dobila šansu za povratak u Svjetsku skupinu Davis cupa nakon pobjede nad Italijom mislili smo da se vraćamo na stare pobjedničke staze u ovom najstarijem momčadskom natjecanju u svijetu. Taj dojam se još više povećao nakon što nam je ždrijebom dodijeljen Brazil na domaćem terenu. No, kao je sport prevrtljiv i nezahvalan za ikakvu prognozu pokazuje i dojam koji se nadvija nad taj Davis cup meč protiv Brazila ovog vikenda u Višnjiku. Naime, nakon što je Marin Čilić morao otkazati nastup zbog dosta nesretne ozljede, Hrvatske šanse su svedene na Maria Ančića kojemu je nakon dvomjesečne pauze ovo prvi meč te na Ivu Karlovića. Naravno, nismo zaboravili hrvatski par Zovko/Karanušić koji ipak protiv 23. para na svijetu ima dosta male šanse. Gledajući u grubo, Ivo Karlović, naš prvi reket morati će podnijeti veliki teret na svojim leđima u mečevima gdje je nominalno favorit. Zanimalo nas je kako će se ” Div sa Šalate” nositi s tim pritiskom ?
– Smatram da pritisak nije ništa veći nego inače i da ću se znati postaviti na terenu kako se od mene očekuje. Pritisak u sportu spada u opis radnog vremena tako da je to sasvim normalna stvar na koju se ili prilagodiš ili ne.
U subotu će u paru nastupiti Zovko/Karanušić. Je li izbornik svjesno izostavio Vas i Marija iz igre parova. Možda kao taktički potez ili čisto radi uštede energije za nedjelju?
– Mislim da je to više zbog uštede energije jer smatram da ne bi previše naš par za subotu bio jači ako bismo igrali Mario ili ja. Lovro i Roko to mogu odigrati odlično i mislim da čak mogu i pobijediti tako da taktičkog zavaranja od strane izbornika ne bi trebalo postojati.
Kakvi su dojmovi sa organizacijom, Zadrom i ostalim popratnim sadržajima?
– Fenomenalno. Sve je za svaku pohvalu, od organizacije, prekrasne dvorane, podloge i Zadra kao grada. Imam osjećaj da će atmosfera biti ludnica i da će nam publika dati taj vjetar u leđa ako ne daj Bože zapnemo – zaključuje naš prvi reket Ivo Karlović.