Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Stričak izrazio kajanje, ali se ne osijeća krivim

Autor: Minja Gugić

17.09.2008. 22:00
Stričak izrazio kajanje, ali se ne osijeća krivim

Foto: Vedran SITNICA



Nakon što je po drugi put na prošloj raspravi saslušan vještak za telekomunikacije Vladimir Njegovan jučer je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje protiv 26-godišnjeg Miljenka Stričaka, koji je prouzročio stravičnu prometnu nesreću i smrt četiriju osoba u tunelu Ledenik krajem srpnja prije dvije godine.
Osim što su na početku rasprave saslušana dvojica svjedoka, Miljenko Stričak je napokon progovorio i počeo iznositi svoju obranu, što je, kako smo saznali, trajalo više od sata. Navodno je među ostalim rekao kako je uzrok nesreći svjetlo koje ga je zaslijepilo s desne strane pri ulasku u tunel.
Iako je izrazio kajanje zbog svega što se dogodilo te je izrazio svoju sućut obiteljima stradalih, naglasio je kako se ne osjeća krivim na način kako mu se to optužnicom stavlja na teret. No, nije želio odgovarati na pitanja optužbe, a ni obrane jer je bio “previše uzrujan”.
S obzirom na to da je suđenje i dalje zatvoreno za javnost, novinari su opet zbog bilo kakve informacije vezane uz tijek suđenja, satima dežurali ispred zgrade suda.
Na kraju suđenja Sudsko je vijeće odlučivalo o dokaznom prijedlogu optužbe, no njihov je prijedlog odbijen.
Suđenje se nastavlja u ponedjeljak 22. ovog mjeseca za kada su predviđeni završni govori obrane i optužbe.