Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Studentska prehrana u Đačkom domu

Autor: Jelena Miloš

17.09.2008. 22:00
Studentska prehrana u Đačkom domu

Foto: Adam VIDAS



Potpisali smo klasičnu verziju ugovora, kojim smo se obvezali, napominjem, bez puno premišljanja, od početka listopada do 31. prosinca zadarskim studentima omogućiti normalnu prehranu u našoj menzi, kaže Ivković dodajući da su jelovnik nastojali maksimalno prilagoditi onome na koji su studenti navikli u DHM-u
Problem prehrane zadarskih studenata, po svemu sudeći priveden je kraju. Naime, Sveučilište u Zadru i ravnatelj DHM-a Darko Dell’orco postigli su dogovor s upravom Đačkog doma, koji će početkom listopada primiti zadarske studente dok budu trajali radovi na obnovi menze u Domu hrvatske mladeži i pružati uslugu prehrane studentima.
Ravnatelj Đačkog doma Mile Ivković istaknuo je da je u utorak u nazočnosti ravnatelja DHM-a Darka Dell’orca, u Zagrebu potpisao ugovor kojim se obvezuje skrbiti o studentima koji će se početkom listopada hraniti u njihovoj menzi.
– Potpisali smo klasičnu verziju ugovora, kojim smo se obvezali, napominjem, bez puno premišljanja, od početka listopada do 31. prosinca zadarskim studentima omogućiti normalnu prehranu u našoj menzi, kaže Ivković dodajući da su jelovnik nastojali maksimalno prilagoditi onome na koji su studenti navikli u DHM-u.
– Po Zakonu o javnoj nabavi, naručivanje namirnica za Đački dom po nekim segmentima razlikuje se od nabavljanja namirnica za studente. Naime, studenti su u DHM-u osim obroka s iksicom mogli kupovati i sokove, što im mi nećemo moći omogućiti, s obzirom da mi sokove ne naručujemo, ističe Ivković napominjući da su unatoč tome uspjeli formirati šezdeset menija za ručak i trideset menija za večeru, a sve, tvrdi Ivković za što raznovrsniji meni, na koji su studenti i navikli.
Između ostaloga, Ivković tvrdi da je svjestan problema koje bi mogli imati s obzirom da menza u Đačkom domu ima 400 mjesta, a početkom listopada će se susresti gotovo s duplim kapacitetom ljudi.
– Prilikom potpisivanja ugovora znao sam za sve moguće teškoće i probleme, za dupli kapacitet, za povećanje broja škrinja, a i na koncu ljudi u kuhinji, kaže Ivković dodajući da će im uprava DHM-a ustupiti kuhare, aparat za iksicu i blagajnicu.
– Za sada stvari rješavamo u hodu, jer ovo je posao s kojim se prvi put susrećemo. No, ako sve bude išlo po planu, čak postoji mogućnost da se i izvan rokova, kojim smo se obvezali ugovorom o prehrani, studenti nastave hraniti u našoj menzi, komentira ravnatelj Ivković dodajući da će studenti sa smještajem u Đačkom domu biti unaprijed evidentirani i obaviješteni, da ne koriste iksice, jer bi im na taj način država subvencionirala više obroka od predviđenog, zaključuje Ivković.