Zadranka na državnom prvenstvu florista u Poreču

Slika korisnika admin
cvjecarnica_liatris
Adam VIDAS
Za slobodnu temu sam odabrala "Vjenčanje na škoju" - Radmila Miletić

U organizaciji Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Udruženja obrtnika Poreč, u Poreču će se u ponedjeljak 22. rujna 2008. godine održati 2. državno prvenstvo florista. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja hrvatskih florista je Obrtnička komora Istarske županije.

Između 12 florista iz cijele Hrvatske našla se i jedna Zadranka Radmila Miletić, vlasnica cvjećarnice "Liatris".

- Prijavila sam se čim sam dobila poziv. Nakon što su me organizatori obavijestili da sam jedina natjecateljica iz Zadra, u prvom trenutku sam se začudila, ali to me nije obeshrabrilo.

Natjecatelji će u Poreču boraviti tri dana. Pred stručnim ocjenjivačkim sudom, bez nazočnosti publike, natjecatelji će u prvom dijelu natjecanja tijekom dana izrađivati tri teme u točno određenom vremenu: vjenčani stručak (40 min), fantazija - slobodna tema (60 min) i zadana tema (60 min).

- Za slobodnu temu sam odabrala "Vjenčanje na škoju". Kroz svoju kreaciju želim prenijeti dašak Dalmacije u Poreč. U radu na svojoj kreaciji prije svega ću se služiti materijalima iz prirode, a vezani su uz more poput kamenja, školjki, trava i cvijeća koje raste uz morsku obalu te grane masline koja je simbol Dalmacije. Od boja će prevladavati plava, zelena i siva.

Natjecanje se nastavlja istog dana nakon pauze, ovaj put uz nazočnost publike za vrijeme Cvjetnog bala. Natjecatelji moraju odrediti dvije teme: "Aranžiranje stola za dvoje" i "Slobodan stil stručka".

Radove natjecatelja će ocjenjivati stručni ocjenjivački sud u sastavu tri člana koje imenuje Organizacijski odbor. Pri bodovanju žiri će najviše pažnje obratiti na tehniku rada, sklad boja, originalost izabranih materijala, opći dojam, brzinu i urednost napravljenog posla. Pobjednik je natjecatelj koji skupi najveći broj bodova u svim kategorijama.

Osim natjecateljskog dijela, za sve floriste je organiziran i stručni seminar o novim trendovima u aranžiranju cvijeća koji će održati poznata nizozemska floristica Konni van Delf, a posjetitelji će u prostorijama Udruženja obrtnika Poreč moći razgledati sve natjecateljske radove.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno