Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Od predsjednika do kardinala

Autor: Tomislav Jerak

17.09.2009. 22:00
Od predsjednika do kardinala

Foto: Sebastian GOVORČIN



Gostovanjem našeg poznatog imitatora Denisa Bašića, kinu Pobjeda nakon ljetnog “mirovanja” otvorilo je sezonu događanja u tom prostoru. Malo kome je Bašić nepoznat, prvenstveno po originalnom “skidanju” predsjednika Mesića i Tuđmana te kontroverznog izbornika Ćire Blaževića, što smo se često imali prilike uvjeriti u brojnim nastupima na televiziji.
Našlo se tu imitacija i Gorana Milića, Jimmyja Stanića, Ljube Ćesića Rojsa, kardinala Bozanića, Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i drugih. Početak nastupa pripao je Goranu Miliću, koji je onako u njegovom stilu rekao, “poštovani gledatelji, u večerašnjem dnevniku pogledajte..”. Imitacija Milića izazvala je salve smijeha, što i nije bio slučaj s sljedećim skečem nezadovoljnog purgera, koji se žalio na “okupaciju” bosanske populacije u Zagrebu. Ono što je također obilježilo ovaj nastup je ispad jednog gledatelja, koji se zbog svog očigledno pripitog stanja našao uvrijeđenim iz nepoznatog razloga, pa je grubim riječima počeo prijetiti Bašiću, što ovog nije puno smelo. Na sreću, gledatelj “pod čokom” je ubrzo napustio dvoranu pa se “Čarolija imitacije”, kako je predstava nazvana, mogla nesmetano nastaviti.
Nakon što se Bašić dohvatio Roma i Mesića, koji kaže kako se “upravo u vrijeme kada mu svi govore da je cigan, odlučio posjetiti romsko naselje”, red je došao na Jimmyja Stanića, kojem se u Zlatnom rogu na Ilici upucavala jedna srednjovječna dama. Tada je na pozornicu izašao harmonikaš, koji je vještim sviranjem potpomogao Bašićevo izvođenje pjesme “Prolazi sve”.
Sredina nastupa je bila pomalo i dosadna, no to se ubrzo prekinulo s izvrsnim imitacijama Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja te popularnog Ćire Blaževića. Ćiro “Sine” je gledateljima očito jedan od najzanimljivijih likova u repertoaru. Uslijedili su jednako dobri general Rojs te Franjo Tuđman, a sam kraj je pripao kardinalu Bozaniću te završnoj špici Dnevnika s Goranom Milićem.