Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sedmorica put Cadiza

Autor:

17.09.2009. 22:00
Sedmorica put Cadiza

Foto: Adam VIDAS



Zadarski Klub daljinskog plivanja Donat jučer je u hotelu Kolovare organizirao konferenciju za novinare povodom odlaska na posljednji ovogodišnji maraton u španjolskom Cadizu. Osim najave natjecanja, presica je poslužila i za upoznavanje medija s “godinom za pamćenje” ovog mladog kluba. Domagoj Krpina – predsjednik kluba, u uvodnom je govoru podsjetio na brojne trofeje osvojene u 2009. godini. Na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u daljinskom plivanju predstavnici KDP Donat zabilježili su do sad najveći uspjeh osvojivši treće mjesto u muškoj, odnosno četvrto u ženskoj konkurenciji.
– Najveće zasluge za ovaj uspjeh pripisujem Josipu Aralici i Veljku Damjanoviću te njihovim kolegicama Nikolini Pezelj i Vekenegi Profaca. Dražen je prvak Hrvatske u kategoriji 30-39 godina, Aralica je u istoj kategoriji treći dok je Veljko Damjanović u dobnoj skupini od 50-59 godina također prvak države. U apsolutnoj kategoriji Dražen Adžić zauzeo je sedmo, a Josip Aralica deseto mjesto. Bitno je naglasiti i da je na državnom prvenstvu za osobe s invaliditetom, naš član Antun Sabo osvojio srebrnu medalju. To su samo neki od plivača koji su sudjelovali u ovogodišnjem uspjehu kluba – rekao je Krpina potom se osvrnuvši na natjecanje u Španjolskoj:
– Ovu nedjelju je u Cadizu Europsko prvenstvo u daljinskom plivanju za veterane. Bilo je prijavljeno devet naših članova, no zbog privatnih obveza putuje sljedećih sedam: Dražen Adžić, Hrvoje Bajlo, Siniša Pezelj, Emilio Krstić, Josip Aralica, Veljko Damjanović i ja. S obzirom na izvanredne ekipne i pojedinačne rezultate ove godine, kao i uspjeh u kategoriji Osoba s invaliditetom, u Španjolsku idemo potpuno rasterećeni. Jedina nam je želja da svatko od nas ispliva svoj najbolji rezultat.
Ne zaboravljajući ni uspjehe ostalih članova kluba, Domagoj Krpina je rekao:
– Filip Erceg je u kategoriji do 29. godina osvojio četvrto mjesto, u onoj do 39. Siniša Pezelj bio je peti, Antun Saboje u konkurenciji do 49. godina šesti, Hrvoje Bajlo sedmi i kao najstariji sudionik u kategoriji preko 60 godina, naš Vice Profaca je ukupno četvrti. Kod žena je u dobi do 15 godina, Nikolina Pezelj šesta, a Mateja Pezelj sedma dok je u kategoriji do 39 godina Vekenega Profaca bila četvrta.
Povratak naših dalekoprugaša iz Cadiza očekuje se u ponedjeljak, odmah po završetku natjecanja.