Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HND: Listovi Rena Sinovčića provode medijski reket

17.09.2010. 22:00
HND: Listovi Rena Sinovčića provode medijski reket


Hrvatsko novinarsko društvo ustvrdilo je danas kako zadarski listovi ‘VOX’ i ‘Zadarski regional’ vlasnika Rene Sinovčića, koji je zbog utjecanja na svjedoke nedavno policijski priveden i vrlo brzo pušten, nastavljaju nezapamćeni medijski reket protiv onih zadarskih novinara koji se već nekoliko godina usuđuju kritički izvještavati o svim poduzetničkim i drugim aktivnostima njihovog vlasnika.
Očiti povod za novi beskrupulozni klevetnički napad na novinara Slobodne Dalmacije Ivicu Nevešćanina i novinarku Zadarskog lista Minju Gugić je taj što su profesionalno izvještavali o Sinovčićevom policijskom privođenju te o zatvaranju gradilišta novog poslovnog centra koji se gradio bez građevinske dozvole, stoji u priopćenju predsjednika HND-a Zdenka Duke.
Napominje kako se teško oteti dojmu da je glavni cilj Sinovčićevih medija (koji osim dva lista posjeduje i televiziju VOX) baš medijski linč protiv svih koji Sinovčiću, ovako ili onako, smetaju – novinara, političara, policajaca, poduzetnika, odvjetnika.
“Spomenuta novinarka i novinar izvrijeđani su najtežim uvredama, pa će konačni epilog tih napada vjerojatno biti na sudu”, dodaje se u priopćenju.
HND poziva vlasnika, urednike i novinare tih medija da profesionalno izvještavaju i da ne koriste medije za niske osobne obračune. Spremni smo na svaki način zaštiti novinare i osigurati im da sigurno i bez imalo straha slobodno izvještavaju, ističe HND.