Marko Sikirić dočekao zlato

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
POBJEDNIČKI POLJUBAC - Marko Sikirić

Marko Sikirić, član zadarskog Zubaca uložio mnogo truda za usavršavanju svoje ribolovne vještine, od juniorskih dana pa do člana državne reprezentacije. Nedavno Prvenstvo Hrvatske u lovu štapom iz brodice, koje je održano u Makarskoj, izbacilo je u prvi plan ime novog nosioca naslova državnog prvaka - Marko Sikirić, konačno je okrunio sva svoja nastojanja.

U brojnoj konkurenciji vrsnih hrvatskih sportskih ribolovaca Sikirić je pokazao najviše strpljenja, koncentracije i vještine, što mu je omogućilo da sva tri lova osvoji drugo mjesto te sa šest plasmanskih bodova zaslužio titulu državnog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji. Tom je uspjehu dodao i tutulu momčadskog prvaka koju je osvojio s klupskim kolegom Davidom Bajlom.

Marko Sikirć rođen je u Zadru 14. travnja 1984. godine i sa osam godina počeo se zanimati za ribolov. Prije desetak godina uključio se u ŠRD Zubatac i od tada je njegov stalni član. U svim ovim godinama bilo je oscilacija, ali su one postupno vodile samom vrhu. Na taj se vrh Sikirić sada konačno i popeo.

- Ovo mi je prva titula državnog prvaka, koja je došao nakon dosta velikog i upornog rada. Tako ću nastaviti i dalje i neću se smiriti, odnosno neću se odreći ribolovnog štapa dok ne osiguram i naslov pojedinačnog svjetskog prvaka u seniorskoj konkurenciji, bilo u lovu iz broda ili s obale. To mi je cilj i vjerujem da ću ga ostvariti - rekao je Sikirić, koji je i hrvatski reprezentativac:

- Ovim uspjehom osigurao sam i dalje status državnog reprezentativca što mi omogućava da slijedeće godine nastup na Ribolovnoj olimpijadi u lovu štapom iz brodice. Isto tako nastupiti ću i na Svjetskom prvenstvu u lovu štapom iz brodice koje se održava slijedećeg tjedna u Budvi u Crnoj Gori. Preostaje mi još i državno prvenstvo u lovu štapom s obale, koje se održava u Blatu na Korčuli.

U Makarskoj su pored seniora nastupili i mlađi seniori U-21 u lovu štapom iz broda. Rezultati su zadovoljavajući za natjecatelje iz Zadarske županije koji su bili iz Zubaca, Podlanice iz Biograda na Moru i paške Orade. Nešto uspješniji su bili članovi Podlanice, koji su u ekipnoj konkurenciji osigurali brončani pehar i medalje. Inače, u pojedinačnom plasmanu bili su uspješniji Filip Bukša iz Orade, koji je osigurao sedmo mjesto i nastup za slijedeću godinu, kao i Šime Bobić iz Biogradske Podlanice, koji se plasirao na 8. mjesto. Nino Jukić iz Zubaca smjestio se na 13., a Frane Bogdanić iz Podlanice na 16. mjestu. Očekivalo se bolje, ali jaka konkurencija potvrda je da nema favorita, a ribolovna sreća je, znaju to svi, itekako varljiva.

 REZULTATI

Seniori pojedinačno: 1. Marko Sikirić (Zubatac) 6,0, 2. David Pinezić (Meduza) 10,0, 3. Arsen Radinović (Kantrida) 11,0... 7. David Bajlo 26,0.. 8. Ivan Galzina 29,0..., 13. Tomislav Štrkalj 41,0..., 23. Slavko Štrkalj 61,0 (svi Zubatac)...

Seniori momčadski: 1. Zubatac 1 (David Bajlo /Marko Sikirić) 32,0 (13756), 2. Meduza I, Rovinj (Alken Bilić/David Pinezić) 35,0 (10949), 3. Kantrida Rijeka (Danijel Klarić/Arsen Radinović) 62,0 (11043), 6. Zubatac II (Slavko Štrkalj/Tomislav Štrkalj) 102,0 (8037)...

U-21 pojedinačno: 1. Mateo Jugović (Udica) 8,0, 2. Martin Gasparini (Ribon) 14,0, 3. Manuel Korlević (Ribon) 23,0, 6. Filip Bukša (Orada) 26,0, 7. Šime Bobić (Podlanica) 26,0..., 13. Nino Jukić (Zubatac)32,0..., 16. Frane Bogdanić (Podlanica) 48,0...

U-21 momčadski: 1. Ribon I (Martin Gasparini/Ivan Parencan) 42,0, 2. Ribon II (Stefano Erman/Manuel Korlević) 46,0, 3. Podlanica (Šime Bobić/Frane Bogdanić) 75,0, 8. Orada (Filip Bukša) 116,0, 12. Zubatac, Zadar (Nino Jukić) 122,0...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno