Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nobilo se pozvao na odvjetničku tajnu

17.09.2010. 22:00
Nobilo se pozvao na odvjetničku tajnu


Nobilo je objasnio kako Polančec nema popis s 42 afere HDZ-ovih ministara, već je riječ o njegovoj knjizi s 42 poglavlja od kojih svako navodno predstavlja jedan događaj poput privatizacije INA-e


Polančecov odvjetnik Anto Nobilo jučer je bio u prostorijama USKOK-a na ispitivanju povodom navoda da Damir Polančec ima saznanja o 42 kriminalne radnje HDZ-ovih ministara. Riječ je o neslužbenoj tvrdnji iz priloga u Dnevniku HRT-a od četvrtka, a Nobilo se jučer u USKOK-u pozvao na odvjetničku tajnu i odbio razgovarati o tim navodima. To nam je jučer neslužbeno potvrđeno iz USKOK-a.
U prilogu HRT-ovog Dnevnika o predstojećim procesima protiv bivšeg potpredsjednika Vlade navodi se da se Polančec “uhvatio sastavljanja popisa kriminalnih radnji svojih bivših kolega ministara”, te da je dosad “navodno zapisao 42 afere koje je spreman javno nabrojati, a aktere imenovati”. Izvor je neslužben, neimenovana osoba iz Polančecovog društva, a Nobilo je u tom prilogu komentirao njegovu situaciju u kojoj ispada žrtveno janje za sve grijehe vladajuće stranke.
Izvor našeg lista iz USKOK-a navodi kako se odmah krenulo u provjeru navoda, pa je za očekivati da bi uskoro Polančec opet mogao na ispitivanje u USKOK. U izjavi za jučerašnji Večernji list, Nobilo je pak objasnio kako Polančec nema popis s 42 afere HDZ-ovih ministara, već je riječ o njegovoj knjizi s 42 poglavlja od kojih svako navodno predstavlja jedan događaj poput privatizacije INA-e.