Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Uskok u Raštanima, derbi u Polači

17.09.2010. 22:00
Uskok u Raštanima, derbi u Polači


Prije dva tjedna pauze trećeligaši će odigrati šesto kolo. Županijski predstavnici igraju dvije domaće utakmice. Raštane i Velebit tražit će bodove na svom terenu, dok će Primorac kojemu i ne ide baš u zadnje vrijeme na noge GOŠK-u Dubrovnik. Raštane su do sada uzele svih 15 bodova, imaju pet pobjeda u pet kola i izgledaju zaista jako. Domaća pobjeda je realnost.
– Vjerujemo da ćemo nastaviti s pobjedničkim nizom i nakon dvoboja s Uskokom – optimističan je igrač Raštana Marin Kurtin.
Trener Velebita morao je u napad gurnuti mlade igrače, nakon ozljeda iskusnih Dade Klapana i Leonarda Barnjaka. To se pokazalo kao dobar potez. Nekoliko mladih igrača dobro se snalaze, a danas će oni ponovo igrati važnu ulogu protiv Dinare.
– Volio bih da naši navijači dođu u što većem broju na sraz sa Dinarom. Obećavam dobru igru, borbu i, vjerujem, pobjedu – rekao je Josip Ivković, igrač Velebita.
Primorac se još traži. Nije im igra na željenoj razini, tako da će Biograđanima odmor dobro doći. No, prije toga valja im odraditi neugodno gostovanje u Dubrovniku.
– Nadamo se da ćemo doći barem do boda. Moramo skupiti glave i odigrati najbolje što možemo – ističe Jerko Prtenjača.
Raspored 6. kola, subota (16,30): Raštane – Uskok, Velebit – Dinara, GOŠK – Primorac, Konavljanin – Zmaj (B), Zagora – Jadran KS, Jadran LP – Neretvanac, Primorac 1929 – Omiš, Zmaj (M) – Neretva; nedjelja: Hrvace – Mladost (P).
Četvrta HNL – jug, A
Nakon odlične igre i pobjede u Pakoštanima Polači u ovom kolu u goste dolazi DOŠK. U derbiju kola očekuje se da Polača dođe do tri boda. Zrmanja će ugostiti Rudar u Raštanima, a trener Serdarević i igrači očekuju pobjedu. Škabrnja dočekuje Dragovoljca i kod kuće želi pobjeđivati. Hoće li se Poličanci složiti s ambicijama domaćina, vidjet će se. Hajduku će na megdan Pakoštane, a HV Posedarje će ugostiti Pag i to će biti zanimljiv dvoboj. Sabunjar će na noge Vodicama. Zlatna luka je slobodna.
Raspored 2. kola, subota (16,30): HV Posedraje – Pag, Vodice – Sabunjar; nedjelja: Zrmanja – Rudar, Krka – SOŠK, Škabrnja – Dragovoljac, Polača – DOŠK, Hajduk – Pakoštane.
ŽNL
Nakon prvog, drugo kolo bi trebalo donjeti znatno više uzbuđenja na travnjacima širom županije. Čak pet od dvanaest klubova otvarili su početne pobjede od kojih je samo Debeljak slavio u gostima protiv Murvice, a najveći poraz doživjeli su nogometaši NOŠK – a koji su nakon gostovanja u Zemuniku “u mreži” kuči odnjeli čak pola duzine golova.
Upravo Debeljak i NOŠK u uvertiri kola igraju u subotu protiv Arbanasa, odnosno Croatije. Domaći teren je mala prednost ali ne i prevaga kada igrači još igraju na svježinu.
Nedjeljni dvoboji također nam donose još četiri zanimljive utakmice. U prvom redu tu je utakmica dvoje neporaženih, Gorice i Bibinja. Efikasni Zemunik na svojim Lužinama dočekat će novake, momčad Murvice i u tom su suretu veliki favoriti. Neizvjesnost se očekuje u Crnom i Glavici gdje će Dalmatinac odmjeriti snage sa Novom zorom, a Vrčevo sa Podgradinom.
Subota u 16.30: NOŠK – Croatia, Debeljak – Arbanasi; nedjelja u 16.30: Dalmatinac – Nova zora, Vrčevo – Podgradina, Gorica – Bibinje, Zemunik – Murvica